Woody Allen: NUSPOJAVE // prva dramatizacija romana na kazališnim daskama kazališta KNAP

  Woddy Allen jedan je od onih čiji britki, sarkastičan i ironičan humor ima posebno mjesto u srcima mnogih generacija. Zato će scenska adaptacija humoreski Woodya Allena, Nuspojave (Side effects iz 1975.) doživjeti premijeru 10.10.2019., u zagrebačkom kazalištu Knap.

  KNAP1

  Adaptaciju i režiju potpisuje Mario Kovač, dramaturgiju Milan Fošner, a uloge tumače Ivan Đuričić, Jelena Perčin, Iskra Jirsak i Filip Riđički.

  Allenove kratke priče već su desetljećima klasik humoristične proze, paradoksa, groteske i parodije. Woody Allen višestruki je dobitnik Oscara te brojnih drugih relevantnih umjetničkih nagrada i priznanja.

  - U projektu nazvanom Nuspojave (po njegovoj zbirci kratkih priča “Side effects” iz 1975. godine) dramaturški je spojen čitav niz njegovih kraćih proznih i dramskih tekstova kao i odlomci scenarija već realiziranih filmova. Želja nam je na duhovit način poigrati se tim dramaturškim kolažom i njegovom omiljenom temom urbane otuđenosti i neurotičnog nesnalaženja tipičnog intelektualca u fluktuirajućem svijetu svakodnevice. Ispod te snažne satire Allen se bavi ključnim pitanjima urbanog egzistencijalizma filtriranog kroz prizmu crnog humora s puno simpatija za životne "luzere". Ponekad je i s par riječi te običnom izmjenom perspektive moguće kreirati začudne svjetove na tragu Becketta, Ionesca i drugih velikih majstora kazališta apsurda. Woody Allen je zasigurno jedan od vodećih živućih sljedbenika te vrste izričaja – objavljeno je u najavi.

  KNAP1KNAP1KNAP1KNAP1KNAP1KNAP1KNAP1