YALEA // partnerstvo s Women for Women International

  Yalea, brend kuće De Rigo Group koji promiče osnaživanje žena diljem svijeta, obnavlja svoju predanost zajedno s Women for Women International.

  Riječ je o humanitarnoj organizaciji koja je od 1993. predana pružanju podrške ženama u 14 zemalja širom svijeta pogođenih sukobima, kako bi mogli ponovno izgraditi svoje živote.

  YALEA to čini prihvaćanjem projekta, koji je jedan od najnužnijih, ali i najteže ostvarivih u današnjem svijetu: potpora afganistanskim ženama koje su lišene svojih najosnovnijih prava. 

  Yalea WFWI Afghanistan Credit Arizoo Sadaat 2

  Nakon povratka talibana na vlast u kolovozu 2021. te humanitarne i gospodarske krize koja je uslijedila, afganistanske su žene bile posebno ugrožene. Zbog njihove ograničene slobode kretanja hitno su im potrebne povoljne ekonomske prilike kako bi mogle ostvariti svoja osnovna prava: hranu, zdravstvenu skrb i obrazovanje.

  Za 2023. godinu De Rigo sa svojim brendom Yalea odabrao je partnerstvo s Women for Women International kako bi podržao 125 žena u programu Jače žene, jače nacije u Afganistanu. Ovo partnerstvo omogućit će nekim od najmarginaliziranijih žena iz pokrajine Parwan, na istoku Afganistana, sudjelovanje u 12-mjesečnom programu osposobljavanja za društveno i ekonomsko osnaživanje usmjerenom na poslovne vještine, financijsku pismenost, strukovno osposobljavanje, donošenje odluka u kućanstvu, zdravlje i dobrobit, upravljanje stresom i psihološku pomoć, mrežu podrške i svijest o pravima.

  Yalea WFWI Afghanistan Credit Jenny Matthews

  Program također pruža siguran prostor za žene kako bi se povezale i podržale jedna drugu u suočavanju s izolacijom koja je sveprisutna u Afganistanu. Žene koje završe ovaj program obuke obično vide snažne opipljive rezultate svog sudjelovanja u ovom programu, uključujući povećanje njihove ušteđevine ili prihoda, veću ulogu u donošenju odluka u kućanstvu, poboljšanu samoučinkovitost, sposobnost da javno govore protiv nasilja i povećanu sigurnost hrane.

  Žene za žene International radi u Afganistanu dvadeset godina i snalazi se u kompliciranom i izazovnom trenutnom kontekstu u Afganistanu na takav način da im omogućuje da nastave pružati ženama vitalne vještine, znanje, resurse i podršku koja im je potrebna za poboljšanje vlastite živote.

  Yalea WFWI Afghanistan Credit Hossein Fatemi