Zaklada MARIN ČILIĆ daje stipendije glazbenicima i sportašima

  Zaklada Marin Čilić, koja kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svatko ima priliku slijediti i ostvariti svoje snove, objavila je natječaj za novi projekt – dodjelu stipendija klasičnim mladim glazbenicima i sportašima te školama - koji traje do 22. studenog 2018. godine. Cilj projekta je pružiti podršku darovitoj djeci i mladima, koje okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju da usavrše svoje vještine i ostvare svoje snove.

  “Mi u Zakladi čvrsto vjerujemo da svako dijete u sebi ima neograničeni potencijal. Ako vjeruješ u sebe, radiš marljivo i ako imaš adekvatnu podršku, možeš ostvariti svaki san. Iz osobnog iskustva znam koliko je to teško stoga je cilj ovog projekta, ali i svih ostalih projekata koje je Zaklada već provela i koje planira provesti u budućnosti, upravo to – biti podrška djeci u ostvarivanju njihovog maksimalnog potencijala i njihovih snova“ – izjavio je Marin Čilić čija Zaklada za proljeće i ljeto priprema još dva zanimljiva projekta.

  Photocredit Rio Open2018 

  Natječaj za stipendije otvoren je do 22. studenog, a dodjeljuju su u nekoliko kategorija – jedna top stipendija studentu klasične glazbe, četiri stipendije za učenike osnovne i srednje glazbene škole, pet stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu te jedna donacija školi za obnovu laboratorija prirodnih znanosti (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

  “Jako smo sretni što smo krenuli s projektom stipendija te vjerujemo da je on samo prvi u nizu brojnih drugih koji će slijediti u budućnosti. Nadamo se da će natječaj biti motivacija djeci i mladima da nastave marljivo raditi, a ovim ih putem pozivamo da se prijave kako bi zajedno ostvarili njihove snove“ – dodala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

  Neki od uvjeta prijava koji su raspisani natječajem su da kandidati moraju biti hrvatski državljani te moraju imati dobar prosjek ocjena, a između ostalog će morati priložiti i motivacijsko pismo.

  Photocredit Rio Open2018