ZELENA AKCIJA // dođite na prvu održivu modnu reviju u Hrvatskoj

  Zelena akcija organizira prvu održivu modnu reviju u Hrvatskoj naziva “Razodjeni brzu modu” koja će se održati 7. prosinca s početkom u 15 sati u Pogonu Jedinstvo (Trnjanska struga 34, Zagreb). Prethodne prijave nisu potrebne, a ulaz je slobodan.

  “Ova modna revija zamišljena je kao cjelodnevna održiva modna zabava s elementima razmjene odjeće, obuće i modnih dodataka”, naglasili su organizatori. Uz nju će biti i popratni sadržaji poput izložbe tekstilnih instalacija, štandova, video-igrica o tekstilnoj industriji, glazbe i natjecanja u izboru najbolje swap kombinacije.

  Humana Nova 2

  HUMANA NOVA

  Na održivoj modnoj reviji ćete imati priliku vidjeti novu i mladu snagu dizajnera i stilista koji su svjesni negativnih posljedica tekstilne industrije i prednjače u održivosti modnih praksi u Hrvatskoj. Glavne zvijezde će biti: Škola za modu i dizajn iz Zagreba, socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca, kreativni kolektiv ArtiZanat iz Zagreba i vintage trgovina odjevnih predmeta Mango Sticky Rice.

  Ideja održive revije jest da se upoznamo s domaćim primjerima dobre prakse nasuprot štetnih poslovnih modela u kakve spada tzv. brza moda. Ona se temelji na otimanju zemlje, eksploataciji radne snage i prirodnih resursa, prekomjernoj proizvodnji, potrošnji i gomilanju otpada. “Želimo kulturom ponovne uporabe stvoriti zajednički prostor za učenje, druženje i inspiraciju”, istaknuli su organizatori.

  Na reviji će biti predstavljeni primjeri zero waste kolekcije, capsule kolekcije, lokalno proizvedeni odjevni komadi i dodatci čija proizvodnja poštuje načela transparentnosti i održivosti, kao i vintage odjeća s prostora bivše Jugoslavije koja i dalje predstavlja simbol visoke kvalitete i bezvremenskog stila.

  “Također pozivamo posjetitelje da sa sobom ponesu do 10 komada čiste i neiznošene jesenske i zimske odjeće ili obuće koju žele razmijeniti i/ili vidjeti na modnoj pisti tokom natjecanja za najbolji “swap outfit”, poručili su organizatori.

  Program će završiti s plesnim “afterparty”-em na kojem će nastupiti DJ-ica Tahikardija.

  Cijeli program revije pronađite na web stranici Zelene akcije: https://zelena-akcija.hr/hr/vijesti/odrziva-revija-razodjeni-brzu-modu