Zvijezde glazbenih škola @ LISINSKI // Mladi za mlade u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži

  22. ožujka 2023. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa Mladi za mlade u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži održat će se koncert Zvijezde glazbenih škola.

  Hrvatska se može pohvaliti s mnogo talentiranih mladih glazbenika koji postižu iznimne uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima i pred kojima je blistava umjetnička budućnost. Neki od tih sjajnih učenika nastupit će na koncertu Zvijezde glazbenih škola.

  mladez

  „ Program Mladi za mlade radimo od 2005. godine i to je jedan od najvažnijih projekata Hrvatske glazbene mladeži kojim se promoviraju mladi glazbenici, a istovremeno odgaja mlada publika. To je odlična prilika da ponajbolji mladi glazbenici predstave svoja umijeća svojim vršnjacima, a tragom naše odlične suradnje s glazbenim školama osmišljen je i koncert Zvijezde glazbenih škola na kojem će nastupiti neki istaknuti učenici, neke buduće velike glazbene zvijezde.“ – kaže maestro Tonči Bilić, predsjednik HGM-a.
  Ulaznice za koncert mogu se kupiti na: https://www.ulaznice.hr/web/event/1/35296


  Učenici i mentori

  Mlade zvijezde koje će nam u Lisinskom prirediti koncert za pamćenje su Petar Vidošević, klavir, Marija Pranjić, violina, Konstantin Kosanović, klavir, Grigor Vidošević, violina te Trio Plamen kojeg čine Eva Založnik na klaviru, Barbara Nagode na violončelu i Špela Pokorn na klarinetu. Gost večeri je mladi crnogorski pijanist Vasilije Basarab, pobjednik brojnih nacionalnih i međunarodnih natjecanja.

  Na programu će se naći poznate skladbe Mozarta, Mendelssona, Chopina, Liszta, Brahmsa i drugih velikih skladatelja, a mladim glazbenicima podršku će dati njihovi profesori i mentori.

  Umjetnost na dlanu

  Hrvatska glazbena mladež komornim ciklusom Mladi za mlade kontinuirano djeluje na promociji mladih glazbenika i odgoju mlade publike. Ovi prepoznatljivi koncerti posebni su i po tome što se mogu pratiti uživo na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/@jeunessesmusicalescroatiah1262.

  Projektom Umjetnost na dlanu HGM putem online programa publici donosi niz kvalitetnih glazbenih i edukativnih sadržaja u cilju približavanja novih generacija glazbenoj umjetnosti, a osobito klasičnoj glazbi.
  Sve aktivnosti HGM-a možete pratiti na https://www.hgm.hr i https://www.facebook.com/jmcroatia
  Foto: arhiv glazbenika