Username *
Password *
Remember Me

Došli ste s odmora, a ruke su suhe poput baruta? O, da, spasa ima, tu su kreme za ruke s inovativnim sastojcima koji u samo par dana sređuju stvar. Hidratantni kozmetički preparati namijenjeni ublažavanju simptoma suhe, dehidrirane kože najčešće sadrže oba tipa kozmetičkih sastojaka za hidrataciju kože, uz dodatak emolijensa koji pospješuju osjećaj mekoće i zaglađivanja kože.

 

PHTOGO RUKE
Wallis


Što sadrže formule za suhu kožu?
Humektansi uzrokuju „nabreklost" stanica kože uslijed apsorpcije vode, a rezultat je mekana i putena koža, uz manju vidljivost površinskih bora. Efekt je dugotrajan, ruke su zaštićene satima i lakše im je nositi se s atmosferilijama.

 

PHTOGO RUKE


Najčešći sastojci koji se koriste u hidratantnim kozmetičkim pripravcima su:
- glicerin,
- sorbitol,
- natrijev hijaluronat,
- urea.
Okluzivni sastojci prekrivaju površinski sloj kože (rožnati sloj) kako bi smanjili transepidermalni gubitak vlažnosti iz dubljih slojeva kože, odnosno dermalnih struktura. Obično je riječ o supstancijama masnijeg karaktera kao što su ulje masline, suncokreta, jojobe, noćurka, boražine, lješnjaka, ulja sjemenki grožđa, sezama, tradicionalno poznati lanolin, pčelinji vosak, propilen glikol i shea maslac.

 

 PHTOGO RUKEPHTOGO RUKEPHTOGO RUKEPHTOGO RUKEPHTOGO RUKE