Username *
Password *
Remember Me

La Roche-Posay Lipikar linija je proizvoda za suhu kožu kod djece i odraslih, a dokazala je učinkovitost u brojnim kliničkim studijama. Cijela je linija, uključujući promo pakiranja, u Farmaciji snižena 20 posto do 8. ožujka.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

 bettyandco 801493 cr
foto: Betty and Co.

LIPIKAR XERAND KREMA ZA RUKE
Zahvaljujući svojim hidratantnim i obnavljajućim sastojcima, krema obnavlja hidrolipidni sloj i kožu čini elastičnom i mekom. Za veći osjećaj ugode, ostavlja lagan, nemasni sloj koji prodire u kožu. Vodootporna je i štiti kožu ruku od svakodnevnih vanjskih faktora.

bettyandco 801493 cr
Lipikar Xerand: 42 kn

 


LIPIKAR FLUIDE je smirujući i zaštitni hidratantni fluid koji se nanosi nakon tuširanja. Djeluje kao svakodnevna hidratacija koja istovremeno intenzivno smiruje kožu i obnavlja funkciju barijere kože. Lipikar Fluid sadrži sveobuhvatnu formulu koja uključuje niacinamid koji pomaže kod smirivanja kože i obnavljanja kožne barijere, karite maslac i glicerin koji obnavljaju lipide i hidratiziraju kožu te joj vraćaju osjećaj ugode te visoku koncentraciju La Roche-Posay termalne vode. Osvježavajuća, lagana, lako razmaziva tekstura Lipikar Fluida omogućuje brzo oblačenje odjeće nakon nanošenja. Prilagođen je za svakodnevnu njegu kože čitave obitelji, za lice i tijelo.

LIPIKAR FLUIDE Flacon Fluide Hydratant 200ml 75kn
Lipikar Fluide 200 ml: 75,80 kn
Lipikar Fluide 400 ml: 108,65 kn

 

Što je atopijski dermatitis?

Riječ „atopija” potječe od grčkih riječi „a” što znači „bez” i „topos” što znači „mjesto”.
Izraz „bez mjesta” savršeno opisuje ovu bolest koju je teško razumjeti.

Atopijski dermatitis je genetska predispozicija za razvoj alergija, poznata kao obiteljska povijest atopijskih bolesti. Kod gotovo 80% djece s atopijskim ekcemom roditelji su isto patili od te bolesti.

Atopijski dermatitis je kronična upalna bolest kože.

Pacijenti s atopijskim dermatitisom (50 milijuna oboljelih u Europi, do 20% djece u svijetu) ima oslabljenu funkciju zaštitne pregrade kože te hiperaktivan i neuravnotežen imunološki sustav. Atopijska koža je suha, osjetljiva i iznimno reaktivna.

Nema dovoljno filagrina, bjelančevne u koži koja osigurava adheziju između stanica u vanjskom sloju kože. Osim toga, atopičnoj koži nedostaju lipidi koji se prirodno nalaze na njenoj površini, a koji štite od potencijalnih alergena.

U tom slučaju, nadražujući uzročnici iz okoline, a koje obično dobro podnosimo, kao štosu pelud, prašina i određeni kozmetički proizvodi, mogu prodrijeti u kožu i uzrokovati pogoršanje atopijskog ekcema.

Bolest se obično javlja nakon dobi od tri mjeseca (ponekad i prije), i može trajati nekoliko mjeseci do nekoliko godina, ovisno o djetetu. Ako se ne primijeni odgovarajući tretman, započinje začarani krug svrbeža: zaštitni sloj kože se češanjem još više ošteti omogućujući tako da još više alergena i nadražujućih tvari prodire u kožu i potiče daljnji svrbež.

Međutim, u nekim se slučajevima bolest nastavi i u odrasloj dobi: polovica se djece s atopijskim ekcemom prije prve godine života izliječi do pete godine, iako je koža i u idućim godinama još uvijek suha.

 

 bettyandco 801493 cr

foto: Betty and Co. // prshots