SKIN_info // 3 važne stvari o sve češćem ATOPIJSKOM DERMATITISU

  Atopijski dermatitis koji se može javiti već nakon rođenja, sve je češći poremećaj koji se uvelike može olakšati pravilnom njegom: o tome je jučer na pressici A-Derme govorila njihova edukatorica Ivana Budulić. Pritom je predstavljena nova formula linije za atopičare, koju mogu koristiti i bebe, A-Derma Exomega Control.

   aderma


  1. Budući da atopičnu kožu karakterizira oslabljena obrambena funkcija barijere, takva je koža sklona iritacijama i infekcijama. Stoga je za adekvatnu njegu atopične kože važno obnavljanje barijere pomoću vlažnih i emolijentnih krema.


  2. Atopijski dermatitis kao kroničnu bolest odlikuju periodi egzacerbacije ili rasplamsavanja kada je stanje kože pogoršano, odnosno periodi remisije kada se koža čisti. No neka vas razdoblja remisije ne zavaraju. Iako simptome ne možemo vidjeti ili osjetiti, ako pogledamo pomnije, upalni markeri u epidermisu su i dalje prisutni. To stanje nazivamo subkliničkom upalom koja je trajno prisutna u životu atopične kože. Subklinička upala održava uvjete koji pogoduju atopijskom dermatitisu te uzrokuje rasplamsavanje bolesti. Preuzimanjem kontrole nad subkliničkom upalom preuzima se kontrola nad vrlo suhom kožom sklonom atopiji, što u konačnici smanjuje učestalost rasplamsavanja te doprinosi povećanju kvalitete života.

  aderma

  Mihaela Vidiček, A-Derma brend menadžerica, Lea Biljman Lipar, blogerica i Ivana Burulic, Pierre Fabre edukatorica


  3. Ako jedan roditelj ima atopiju, šanse da će dijete razviti atopiju su 50 posto. Ako pak oba roditelja imaju atopiju, mogućnost oboljenja kod djece raste na 80 posto. Neovisnim kliničkim istraživanjem provedenim na 124 novorođenčadi s rizikom dobivanja atopijskog dermatitisa utvrđeno je da nanošenje emolijentne njege jednom na dan, tijekom 6 mjeseci, počevši od trećeg tjedna djetetova života, pomaže smanjiti rizik razvoja atopijskog dermatitisa za 50 posto. Ta otkrića u prvi plan su gurnula novi pristup atopijskom dermatitisu koji je zasnovan na prevenciji, odnosno djelovanju prije nego se simptomi atopije uopće manifestiraju.


  A-Derma se drži dobitne kombinacije djelatnih tvari i za Exomega Control liniju: ekstrakt izdanaka Rhealba zobi koji umiruje iritacije te Filaxerine koji obnavlja kožnu barijeru. Ovi su sastojci kombinirani s drugim molekulama, prirodnim vektorskim kompleksom, koji brže prenose potrebne tvari do ciljanog područja. Tako je A-Derma stvorila prirodnu BioVect tehnologiju: dok mineralna ulja ostaju na površini kože i zapravo imaju učinak prekrivanja, prirodne molekule ulaze u gornje slojeve epidermisa, odakle se postupno otpuštaju.


  Glikolipidi i glicerin biljnog podrijetla prenose ekstrakt izdanka Rhealba zobi do epidermisa, gdje bukti upala. Dan za danom rasplamsavanja atopijskog dermatitisa sve su rjeđa, a iritacije su pod kontrolom. Nanošenje emolijensa dva puta dnevno postalo je pravilo u njezi atopične kože, no to je u pravom životu često teško ostvariti.


  Exomega Control emolijentni balzam(200ml): 169.95 kn
  Exomega Control emolijentna krema (50ml/200ml/400ml): 78.91 kn/152.90 kn /191.13 kn
  Exomega Control emolijentno mlijeko (200ml/400ml): 152.90 kn/180.09 kn
  Exomega Control umirujuća kupka(250ml): 131.25 kn, ljekarne

   aderma