Username *
Password *
Remember Me

SMANJUJE iritacije, isušenost i zatezanje kože, obnavlja prirodnu masnoću, te uravnotežuje njezinu vlažnost. Može se koristiti na svim mjestima gdje se pojavljuje suha koža, a osim na licu, to su obično ruke, laktovi, koljena...

2222

POPODNEVNI cvijet, glavni sastojak ove kreme, zadržava vlagu zahvaljujući sposobnosti prilagodbe na vrlo visokim temperaturama. Ne ostavlja masni trag, te dugotrajno njeguje kožu. Kremu obogaćuju i biljna ulja iz biodinamičkog uzgoja, odabrana zbog aktivnih sastojaka i holističkog efekta na ljudski organizam.

IDEALNA je i za osjetljivu kožu, te kožu male djece. Ne sadrži mirise, sintetske boje niti konzervanse. Prošla je brojna dermatološka testiranja koja potvrđuju njezinu izvanrednu učinkovitost. 
   
CIJENA: 50 ml, 191 kn

GDJE KUPITI: U trgovinama zdrave hrane, ljekarnama i bio&bio trgovinama.

ddddPodnevni cvijet raste u srcu Afrike, na sušnom pustinjskom terenu prekrivenom slanim pijeskom. Unatoč velikim vrućinama njegovi su listići zeleni i intenzivno crveni. Prilično su mesnati i prekriveni ljepljivom tekućinom u obliku malenih kuglica koje na suncu nalikuju ledenim kristalićima.

Kako se podnevni cvijet nosi s tom velikom vrućinom? Tako da zadržava "dah" tijekom dana. Biljke obično tijekom dana „udišu“ ugljični dioksid i uz pomoć sunčeve svjetlosti pretvaraju ga u šećere i kisik. Biljka diše kroz pore na unutarnjoj strani listova, no na isti način gubi i vodu. Podnevni cvijet zatvara puči tijekom dana i „diše“ samo poslijepodne kad sunce zalazi.

No, ova je biljka još po nečemu vrlo neobična -  prikuplja sol. Ako raste negdje uz obalu, sol uzima iz zraka. Naime, sol stimulira proizvodnju voćnih kiselina u samoj biljci, a one, uz voćni alkohol, te magnezij i aminokiselinu prolin omogućavaju zadržavanje prirodne vlage. Crvena boja lišća dodatno štiti biljku od visokih temperatura, a boja potječe od betanina, pigmenata koji upijaju svjetlost i time pružaju prirodnu zaštitu od sunca.

3333

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location