Username *
Password *
Remember Me

Došlo je vrijeme za promjene u svakodnevnoj beauty rutini i ponavljanje gradiva o mrljama na licu!

Izlaganje suncu bez zaštitnog faktora, pretjeran boravak u solariju, kao i kozmetički tretmani poput laserskih zahvata mogu uzrokovati poremećaj u pigmentaciji kože. To su hiperpigmentacijske mrlje ili staračke pjege na licu, rukama i dekolteu. Hiperpigmentacija može nastati kao posljedica zacjeljivanja rana ili prištića, nakon čega nastaje plitka mrlja, odnosno diskoloracija. Ova pojava često predstavlja estetski problem jer se manifestira na mjestima koja su izložena pogledima i nisu prikrivena odjećom.

accessorize 930964 cr
Dorothy Perkins

 

1. Problem hiperpigmetacije moguće je riješiti pravilnom njegom. Kreme, serumi i koncentrati s posebnim sastojcima s vremenom će ujednačit ton lica.

2. Iako se hiperpigmentacija uglavnom povezuje sa starenjem, ovaj problem pogađa sve veći broj žena srednje i mlađe dobi. Hiperpigmentaciju uzrokuje prekomjerna proizvodnja melanina u pojedinim dijelovima kože zbog više različitih razloga.

3. Najčešći uzrok hiperpigmentacije je prekomjerno izlaganje suncu. Osim sunca, tu su i hormonalne promjene koje mogu uzrokovati neujednačen izgled tena. Ipak, proces se može zaustaviti, potrebna je krema sa zaštitnim faktorom, a onda i krema sa sastojcima koji ujednačavaju kožu.

 


accessorize 930964 cr
Accessorize

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location