Username *
Password *
Remember Me

Često se nađem u situaciji kada me klijentica moli da joj na kosu ne stavljam regenerator i masku. Nakon opravdanja da će joj se u protivnom mastiti i biti previše mekana, imam potrebu svima objasniti koliko je važno pravilno njegovanje kose tijekom pranja. Ako ne prije, onda iskoristite vikend za poseban ritual njege od kojeg ćete imati benefit čitav sljedeći tjedan! Dakle, lekcija broj jedan: vlas kose cilindričnog je oblika, a sastoji se od tri sloja.

Farba i frizira: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

hhair4
Vogue UK


Kutikula kao vanjski sloj, korteks koji je srednji sloj vlasi te medula koja je prisutna samo kod jako zdrave kose. Naša je dužnost njegovati kutikulu koja je prekrivena sitnim ljuskicama nalik na ribu, a one su najbitnije za lijepu i zdravu kosu.


1. Da bi kosa bila čista potreban je šampon, njegova je funkcija da priljubljene ljuskice podigne, a mi umasiravanjem šampona temeljno čistimo vlas i svaki dio oko ljuskica. Tijekom procesa pranja kose potrebno ju je šamponirati dva puta, ispiranje šampona neka traje dulje od šamponiranja. Tu proces pranja nipošto ne smije stati!


2. Kako bi kosa bila glatka, sjajna i zdrava, regeneratorom zaglađujemo ljuskice vlasi i zatvaramo kosu. Ako ne koristite regenerator, ljuskice vlasi ostale su podignute pa u srž vlasi ulaze sve vanjske štetnosti. Nakon što ste kosu temeljito oprali i isprali ručnikom uklonite višak vode s kose pa nanesite regenerator od korijena do vrha.

 

daria vogue paris
Vogue Paris


3. Kada je kosa mokra i regenerator je još uvijek na kosi, počešljajte ju da bude glatka. Time ste regenerator nanijeli na svaki dio vlasi i pritom zatvorili sve ljuskice. Isperite regenerator pa po potrebi stavite i masku.

Svaka kosa je drugačija i zahtjeva posebne tretmane koje joj moramo pružiti kako bi ona bila sjajna i podatna, a da pri tome frizura bude dugotrajna.

Razgovarajte sa svojim frizerom o tipu svoje kose, savjetujte se koji su preparati idealni za pranje kose kod kuće. Kosu perite najviše dva puta tjedno!

Za svaki tip kose postoje i preparati koji joj pristaju, tako na prirodno masnu kosu nećemo stavljati preparate za suhu kosu jer će ju ona zamastiti.

 

hhair4
Bumble and Bumble

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location