Username *
Password *
Remember Me

Svjetska beauty scena bruji o novom retinolu, odnosno prirodnoj zamjeni za isti – riječ je o biljci banchi i njezinom ekstraktu bakuchiolu. Radi se o sastojku koji je prikladniji za osjetljivu kožu i ne pecka niti ne ostavlja crvenilo, kad ga se usporedi s retinolom, hitom anti-age industrije.

– Bakuchiol je relativno nov na beauty sceni, izjavio je Mark Curry, suosnivač kompanije Be for Beauty i The Inkey List za Byrdie. – To je jedan od malo sastojaka koji daju rezultat sličan onom retinola. Uspješno regenerira i ubrzava regeneraciju stanica kože i ima anti-bakterijska svojstva - .

 Bakuchiol Garden Collage Andreana Bitsis sharpened banner 1 1400x788


Inače, bakuchiol se koristi u ajurvedskoj i kineskoj medicini, pomaže koži u procesu ozdravljenja tena, smirivanja crvenila i ujednačavanja kože.


The British Journal of Dermatology je objavio da ovaj sastojak ima slična svojstva kao retinol, cilja na bore i fine linije, ali je manje iritantan za kožu. Osim toga, retinol ne smije na sunce, dok bakuchiol čini kožu manje osjetljivom na sunčeve UV zrake. Sjajna novost!