Username *
Password *
Remember Me

Neki naši omiljeni tretmani imaju manu – kako sanirati ranice nakon microbladinga i tetoviranja?


Microblading je postupak sličan trajnom make-upu ili tetoviranju obrva, ali koristi drugačiju metodu u kojoj se pigment aplicira ispod gornjeg sloja kože.


U microbladingu se koristi posebna oštrica kojom se kozmetička tinta aplicira u obliku malih, zasebnih linija koje imitiraju izgled obrva. Rezultat je trajna šminka prirodnog izgleda koja može popuniti praznine u obrvama, definirati ih ili potpuno promijeniti njihov izgled. Trajnost microbladinga je jedna do tri godine.

 

HP Routine range cr
Vogue Australia // Catherine McNeil

 


Je li ovaj postupak agresivan za kožu i može li doći do iritacija? Ako se držite istih uputa kao i kod njege tetovirane kože, ne bi trebalo doći do problema.

• Nemojte dirati ili grebati tetovirani dio kože. Diranje lica je općenito štetno jer tako prenosite bakterije. Bilo da je riječ o prištićima ili tetoviranom dijelu kože, suzdržite se od doticanja kože rukama.

• Nakon tetovaže ili microbladinga pazite da koža ne postane suha. Koristite mast za kožu na bazi vazelina i pantenola koja će vlažiti kožu i omogućiti brže zacjeljivanje.

• Osim što mogu izblijedjeti tetovažu, UV zrake imaju štetan utjecaj na kožu. Izbjegavajte izravno izlaganje suncu ili odlaske u solarij i zaštitite tretirani dio kože zaštitnim sredstvom s visokim zaštitnim faktorom.

 

Hansaplast mast za obnavljanje kože
Kada smo ozlijeđeni očekujemo kako će površinska ozljeda brzo zacijeliti bez ostavljanja ožiljaka. Nažalost zacijeljivanje površinskih ozljeda zahtjevan je proces i mnogi čimbenici mogu ga usporiti.
Stručnjaci iz Hansaplasta predlažu svakodnevno nanošenje Hansaplast masti za obnavljanje kože sve dok površinska ozljeda u potpunosti ne zacijeli kako biste dvostruko ubrzali proces zacijeljivanja bez ostavljanja ožiljaka.

HP Routine range cr

Nakon postupka na mjestu tetoviranja (koža lica i tijela, obrve, usne) ostaje površinska ozljeda koju je potrebno odmah zbrinuti kako ne bi došlo do neželjene infekcije. Hansaplast mast za obnavljanje kože stvorit će zaštitni sloj i tako zaštititi površinsku ozljedu od prodiranja prljavštine i drugih vanjskih utjecaja. Aktivni sastojci pantenol i glicerin umirit će kožu i pružiti odgovarajuću hidrataciju.

Redovito nanošenje masti za obnavljanje kože potaknuti će proces zarastanja i obnoviti kožu uz maksimalni estetski učinak.

Osim njege tetovirane kože, mast će umiriti ispucale usne ili kožu ruku.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location