SKIN_upgrade // koža se iz dana u dan sve više ISUŠUJE... kako joj pomoći?


  Na svakodnevnu suhoću kože, osim vanjskih, mogu utjecati i unutarnji čimbenici - genetska predispozicija i hormonalni utjecaji. Promjena vremena, doba i grijanja utječe na promjene koje na koži vidimo i kao suhoću: vrijeme je za promjenu njege. Odgovor su snažni ovlaživači kože. 

   

  barbara zoltan tombor1
  Barbara Palvin // Marie Claire Hungary // foto Zoltan Tombor 


  1. Problem suhe kože djelomično nastaje zbog nasljednih čimbenika, a dijelom i zbog pretjerana korištenja sapuna ili neprilagođenih proizvoda za higijenu i njegu.


  2. Suhu kožu uzrokuju egzogeni (vanjski) i endogeni (unutarnji) čimbenici. Osoba može biti zahvaćena jednim ili više čimbenika, a ozbiljnost stanja suhe kože povećavat će se s brojem uzročnika. Poznavanje djelovanja čimbenika i njihova utjecaja na suhu kožu pomoći će u prevenciji i liječenju suhe kože.


  3. Dodatni problem kod djece su i česti atopijski ekcemi, koje prate upala i jak svrbež. Stoga valja očuvati i obnavljati hidrolipidni zaštitni sloj kože primjenom proizvoda sa zaštitnim i hranjivim sastojcima.


  4. Pomažu – emolijensi! To je topički pripravak koji sprječava isušivanje kože i pomaže pri održavanju njezine vlažnosti.

  Hrvatska inačica je ovlaživač, a označava postupak dodavanja vode koži.

  Emolijensi su proizvodi koji se u dermatologiji najčešće preporučuju, jer umiruju svrbež, najčešći simptom suhe kože, i sprječavaju daljnje fizičko oštećenje kože.

  Njihova redovita primjena nužna je u svakodnevnoj njezi suhe kože, a od iznimne su važnosti i u dermatološkoj terapiji bolesti praćenih suhoćom kože, kao što su atopijski dermatitis, psorijaza i različiti oblici ekcema, te bolesti s nasljednim ili stečenim poremećajem orožnjavanja.


  Pročitajte više.

  barbara zoltan tombor1

  %MCEPASTEBIN%