ANTI-AGE_info // kako slavni RETINOL pomlađuje kožu na 3 načina?

  Retinol je u anti-age industriji sve popularniji, ne samo radi ublažavanja i "brisanja" bora, već i brzinskog ujednačavanja tena. Pomaže i koži koja je uništena aknama i hiperpigmentacijom te se u dermatološkim odrinacijama već dugo koristi upravo kod tretmana oporavka težih stanja kože. Stoga, nije ni čudo da ga beauty kuće sve više plasiraju u svojim dnevnim i noćnim formulama. Najnoviji adut je Retinole Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum od Elizabeth Arden. No, ima i drugih opcija...

   avene retinol

  1. Retinol je izuzetno snažan i djelotvoran sastojak koji pomaže u zaglađivanju linija i bora, lice djeluje ujednačeno i dobiva specifičan glow. No, ako primijetite pretjerano crvenilo na koži lica, prestanite s korištenjem, koža je očito previše osjetljiva.

  2. Retinol ujedno potiče stvaranje kolagena koji je zaslužan za plump izgled kože.

  3. Retinol djeluje i tijekom sljedećeg dana – obavezno treba lice mazati dnevnom kremom sa zaštitnim faktorom. Naime, koža se brže regenerira i time se stvaraju nove stanice, izuzetno osjetljive na sunce. Treba jako paziti kako se na toj novoj koži ne bi pojavile hiperpigmentacijske mrlje. Kad je zaštitni faktor na licu, ono je zaštićeno i djeluje sve mlađe - upravo radi retinola!

   avene retinol

  Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum pomaže smanjiti vidljivost linija i bora te usavršava teksturu, ton i blistavost kože. Istovremeno vlaži kožu i poboljšava njezinu prirodnu zaštitnu barijeru. Peptidi dodatno pomažu u zaglađivanju bora i vraćaju elasticitet koži. Avokado, suncokretove sjemenke i maslinovo ulje hidratiziraju i osvje-žavaju kožu. Koristi se prije kreme, na čisto lice.
  Dostupno: Mueller, Martimex parfumerije i Anabella parfumerije.
  Cijena: 685,00 kn

  avene retinol

  Redermic R za lice i Redemic R za oči je prvi La Roche-Posay retinol za osjetljivu kožu: ovaj intenzivan korektivni koncentrat ispravlja kliničke znakove fotostarenja poput naglašenih bora, preuranjenih staračkih pjega i grube kože s neujednačenim tenom. Retinol je dermatološki standard u borbi protiv fotostarenja koji stimulira sintezu kolagena i elastina te tako vidljivo smanjuje dubinu bora. Ako kremu koristite ujutro preporuka je korištenje kreme sa zaštitnim faktorom (najmanje 15) nakon toga. Cijene: krema za lice 266,50, krema za oči: 230,22 kn, ljekarne.

   avene retinol

  Zahvaljujući jedinstvenoj 3-u-1 kombinaciji anti-age sastojaka, među kojima su čisti retinol i retinoidne supstance Bakuchiol i hidrosolubni ektrakt soje, Skeyndor Power Retinol osigurava obnovu kože i maksimalan učinak pomlađivanja. Cijena: 412 kn, ljekarne.

  avene retinol 

  Čisti retinol samo je jedan od sastojaka Dermalogica Overnight Retinol Repair formule. Snagu daju i vitamin C te peptidi.

  avene retinol

  Vichy Liftactiv Advanced Filler je visokokoncentrirana njega sa čistim retinolom. Sadrži kombinaciju 2 snažna aktivna sastojka poznata po djelovanju protiv bora: čisti retinol u vrlo visokoj koncentraciji i LR2412, kako bi korigirao izgled različitih oblika bora, čak i vertikalnih.

  avene retinol

  Natura Bissé Essential Shock Intense Retinol fluid ima laganu teksturu, brzo se upija.

  avene retinol

  AvèneYstheal Intense koncentrat protiv bora sadrži retinaldehid: ovaj patentirani sastojak potiče procese obnove kože i tjera stanice na bolju aktivnost! Cijena: 178kn, ljekarne.