STRAH od starenja // ANTI-AGE beauty scena sve je jača, make-up sekcija slabi

  Donedavno je svjetskom beauty scenom vladao make-up: sada sve više jača prodaja skincarea i to anti-age formula, objavio je Quartzy. Do ovoga je dovelo nekoliko činjenica.

  Kao prvo, trend raznolikosti uveo je ležerniju, demokratsku sliku ljepote u kojoj svatko ima svoju osobnost, a ona je prirodna, jedinstvena.

   skincare2

  Kao drugo, modne piste već neko vrijeme forsiraju uglavnom prirodno lice i nude make-up, a kao treće i ne manje važno, konstantno nas opsjedaju sa zdravljem, od svuda čujemo kako je važno ono što stavljamo na svoje lice, čime nam šminka postaje – previše. Make-up je maska, a masku skidamo kada želimo biti prirodni - s jedne strane dešava se sloboda, s druge... upravo tu prirodnost želimo zadržati što duže mladom. Ima i četvrta stvar: i mi, cure sa Zapada, želimo korejsku njegu te savršenu, ujednačenu kožu! Želimo rituale njege, 3 koraka, besprijekornu čistoću i hidrataciju.

   

  skincare2

  Iako, naravno, prirodan make-up, odnosno nude make-up look, ne znači da se nećemo šminkati, već ćemo to rado napraviti na način da sakrijemo crvenilo, više ljekarnički, manje šminkerski.
  Ako trebate podlogu za crvenilo lica – ovdje su izvrsni prijedlozi, naglasak je na korektivnoj kozmetici koja ne samo da prekriva, već ujedno vraća koži njezinu unutarnju ravnotežu.

  skincare2


  Svjetskom beauty scenom vlada anti-age kozmetika, prvenstveno ona za zreliju kožu, no popularne su i kreme, serumi... za cure u dvadesetima, godinama za koje smo nekad mislili da su prerane za anti-age skincare. To više nije istina, odnosno djevojke se zanimaju za anti-age čim se pojave prve borice, neujednačenost, sivilo... a to je itekako moguće i u dvadesetima. Važno je, također, brinuti se o koži na suncu i ne pretjerano forsirati sunčanje.

  Što je često, naročito u teen godinama – radi toga cure u dvadesetima kreću s pitanjima – koja krema će usporiti prve znakove starenja. Osim toga, tu je ta preventiva o kojoj govore brojni dermatolozi, ističući kako će upravo ona urediti lice i smanjiti pojavu znakova prijevremenog starenja.

   skincare2