SKIN_HIT // sve traženiji sastojak u BEAUTY formulama je... SREBRO!

  Srebro je hit u novoj sezoni – skincare svijet opsjednut je kremama koje imaju u sebi ovaj dragocjeni metal. Osim u nakitu, volimo ga i u kremi! Pronaći ćemo ga u formuli seruma, kreme, maske za lice... u kozmetici i za osjetljivu kožu te za akne.

  skin1


  Zašto? Srebro u kozmetici ima protuupalna i antiseptička svojstva te je prije otkrića antibiotika, srebro bilo sastojak kojim su se liječile bakterijske bolesti. Na primjer, tijekom 2. Svjetskog rada, ranjenicima su zavoji namakani u srebro, a nešto slično koristili su i stari Egipćani.

   

  skin1

  Srebro također regulira floru kože te je vraća u ravnotežu.

  Naravno da srebro nije od jučer u svijetu zdravlja – njegova čarobna svojstva dovela su ga i do toga da danas imamo na primjer kuhinjske radne plohe sa srebrom, upravo radi higijene i čistoće – odnosno izuzetnih anti-bakterijskih svojstava.

  skin1

  Studije su pokazale da srebro također ubrzava zacjeljivanje tkiva te utječe na smanjenje posljedica nastalih boravkom u zagađenim prostorijama. Koža postaje ujednačena, čišća je, s vremenom nestaju nepravilnosti... Stvarno, zvuči genijalno!

   

   

  skin1