Ana's TIPS & TRICKS // svakodnevno ISPADANJE KOSE i kupaona puna lasi... kad je stvarno PREVIŠE?

  Često me klijentice pitaju kako to da im je svakodnevno četka puna lasi. Naime, nema mjesta panici jer na dnevnoj bazi svakome od nas ispadne oko 60 do 100 vlasi i to je normalan proces! 

  Kosa nam ispada tijekom cijelog dana, a ne samo kod češljanja i pranja. Vlasište se redovito rješava stare kose koja nam nije potrebna. I da, to zna izgledati zabrinjavajuće, naročito ako je riječ o dužoj kosi koju vidimo na podu, posvuda oko nas...

  Objašnjava: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure 

  Bambi Northwood Blyth ELLE Czech Cover Photoshoot02 cr
  Bambi Northwood-Blyth // ELLE Czech // foto Andreas Ortner // styling Lenka Kermes


  Jesen i proljeće vrijeme je kada kosa krene sa svojom velikom obnovom, kod nekoga je taj proces prođe bez da osoba to primijeti, no kod većine je itekako vidljiva.

  U procesu prvo kosa ispada i to u većim količinama, tu nema panike, to je sasvim normalno kod svakoga, kosa treba obnovu i redovno kreće u taj proces. Nakon kratkog perioda kosa kreće s rastom, pojavljuju se sitne i zdrave vlasi na korijenu. To je znak da je mlada kosa krenula s rastom. A kad te mlade lasi strše i onemogućavaju vam da napravite urednu frizuru, klik na link, ovdje sam pisala o tom problemu.

  Ako želite zdravu i gustu kosu, tijekom procesa ispadanja krenite s terapijom za brži rast – predlažem preparate od koprive. Korijen mlade koprive pospješit će brzi rast i pojavu gušće mlade kose.

  Kopriva je nevjerojatna biljka, svaki njen dio je ljekovit i koristi se za kosu. Posebno vrijedne sastojke za kosu nalazimo u njenom korijenu. Kopriva sadrži magnezij, kalcij, fosfor, natrij, kali i željezo, sve što je potrebno za rast kose.

   Bambi Northwood Blyth ELLE Czech Cover Photoshoot02 cr

  Bambi Northwood-Blyth // ELLE Czech // foto Andreas Ortner // styling Lenka Kermes