Username *
Password *
Remember Me

Nekoliko trikova, odnosno izbjegavanje istih može postarati izgled lica – radi se o onim svakodnevnim, jednostavnim sitnicama koje puno znače. Tu su formule koje će u jednom potezu skinuti umor i pojačati ton lica i kose… ali i faci dati onaj svjež, ujednačen ton. Nosimo sve manje šminke na dnevnoj bazi, opsjednuti smo light teksturama te ne želimo brdo svega na faci. Upravo radi toga, neki trikovi došli su u prvi plan.

Gemma Ward Numero Tokyo Cover Photoshoot09 cr
Gemma Ward // Numero Tokyo // Zoey Grossman // Balenciaga // styling Heathermary Jackson


1. Korektor – česta je greška korištenje previše teksture koja onda uđe u pore i bore. Naime, korektor ide samo na unutarnju stranu oka, ne na bore smijalice. Pokrit će sivilo podočnjaka i definitivno skinuti godine.


2. Primer – za one koji koriste malo ili ništa šminke, primer je zakon. Ne samo da uređuje lice koje djeluje kao da ima neki filter, već smanjuje crvenilo i sprječava prekomjerni sjaj. Primer je zapravo baza za ispod pudera, no odličan je i solo, upravo radi tog skladnog, ujednačenog efekta.


3. Olovka za obrve – one su okvir za lice i oči. Najjednostavnije je otići kod kozmetičarke da sredi obrve ili ih čak i ofarba. Ako su nemirne, tu su razne olovke, češljići i gelovi jer i one rastu i mijenjaju se. Prvenstveno je važno da su optimalno oblikovane i uredne.


4. Jednobojna boja kose – danas postoji niz tehnika koje pomlađuju lice u smislu da mu daju blagu svjetlost. Naime, svjetliji pramenovi oko lica na popisu su najpoželjnijih, kao i blago, prirodno posvjetljenje kose. Frizer će izabrati tehniku kako bi razigrao boju kose i razbio jednoličnu monotoniju.


5. Puder mora biti lagan! Što je koža starija, to puder mora biti lakši jer ulazi u pore i bore. Naime, lagane podloge spas su i za razne promjene koje se na licu dešavaju tijekom dana jer ono lakše diše. Tonirane kreme, BB i CC kreme ipak su tu s razlogom, nisu još jedna beauty izmišljotina.


6. Rumenilo! Obrazi daju zdravi izgled – samo ako su lagano rumeni, malo sjajni. Boja u obrazima oduvijek je bila simbol zdravog i svježeg izgleda.


7. Maskara na donjim trepavicama.. no, no. Baca sjenu na podočnjake koji djeluju još tamniji. Uostalom, postarat će oko koje onda djeluje tužnije. Maskara samo na gornje trepavice i to – jedan lagani sloj, prvenstveno na vanjske trepavice.


8. Nema topline… topli tonovi daju licu dojam mladolikosti, bez obzira koje puti bili. Naime, malo rumene teksture na usnama, bilo da se radi o sjajilu ili ružu, uljepšat će lice u trenu. Dat će mu boje, a time i svježine.