Username *
Password *
Remember Me

Kosa vam izgleda tanko, svileno i frizura nije postojana? Razlog tome su greške koje je lako napraviti dok se žurimo, dok nas svakodnevica tjera da skratimo postupke njege kose… Naglasit ću važne korake koje bi trebalo primijeniti ako imate problema s kosom, a ne stignete kod frizera ili naprosto nema skorašnjih termina.

Objašnjava: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

marksandspencer 1054288
Marks and Spencer


1. Kosa mora biti oprana kvalitetno i s preparatima koji odgovaraju vašoj kvaliteti kose! Ne koristite šampone na kojima je navedeno 2u1, 3u1 i slično. Potrebno je kosu šamponirati dva puta i dugo ispirati od pjene!


2. Kosa mora dobiti određenu njegu, a ona je prilagođena svakoj strukturi vlasi. Dakle, regenerator je obavezan! Obratite pozornost da ne treba svaka kosa repair njegu, ako je tanka koristite preparate za volumen, nahranit će vašu kosu i odići je od vlasišta.


3. Doziranje preparata najbitnija je stavka kod pranja kose, ne pretjerujte sa šamponom, balzamima i maskom. Njegu će kosa dobiti, a nakon dobrog ispiranja, frizura i lijepa kosa bit će dugotrajna.4. Kosu prije obrađivanja, a nakon nanošenja stylinga treba dobro počešljati, čistim češljem ili četkom za raščešljavanje. Četke kojima oblikujete frizuru moraju biti čiste i od što prirodnije dlake.


5. Ako koristite gelove i lakove, treba ih dozirati, poznavati ih i znati koja im je funkcija. Ne pretjerujte s količinom! Lak kojim fiksirate frizuru mora biti suh, a nanosi se iz daljine.

6. Ulje kojim štitite kosu nanosite isključivo na vrhove kose i to dozirano u kapima.