Username *
Password *
Remember Me

Tražilice shoppova i pretraživača ističu zanimljivu informaciju – naime, sve više žena traži njegu za osjetljivu kožu lica, a stručnjaci to objašnjavaju činjenicom da je tome kriv naš lifestyle.

 

Gemma Ward Hardy Brothers Wedding Jewelry Campaign01

Hardy Brothers Jewellers Wedding 2019

 

Dr. Howard Murad, osnivač istoimenog brenda za Vogue.co.uk izjavio je: - Sve smo više, na svakodnevnoj bazi, okruženi agresorima za kožu, kao što su zagađenje zraka, slobodni radikali, izloženost suncu, a na popisu su i mobilni telefoni. Osjetljiva koža na sve to odgovara upalama i iritacijama, kojima su okidači stres, lijekovi, okruženje, hormoni i prestimuliranje kože. Sve skupa pogoršava se neprimjerenom njegom - .


Naravno, tu je i previše proizvoda koje koristimo, nerijetko nam se u rutini nađu stare teglice koje nikako da potrošimo ili čak krive formule koje narušavaju prirodni balans naše kože.

avene5

Vrijeme je, dakle, da se vratimo osnovama. Ako je koža osjetljiva, činjenica je da ne trpi previše sastojaka, a koji će izazvati reakciju možemo vidjeti na unutarnjoj strani nadlaktice – isprobaj kremu na tom mjestu. Ako koža tu reagira, reagirat će i na licu. Ovaj test nije uvijek jednostavno napraviti, jer mnoge kreme nemaju testere, no ponekad postoji opcija otvorenog originalnog pakiranja kreme u ljekarni, koju se može isprobati na licu mjesta.

Potrebno je što više izbjegavati iritanse te pri biranju kozmetičkih i dermokozmetičkih preparata obratite pažnju na to da imaju što manje sastojaka! Potražite oznake hipoalergeno i dermatološki testirano.

Gemma Ward Hardy Brothers Wedding Jewelry Campaign01

Najčešći iritansi kože i okidači simptoma osjetljivosti su:
- mirisi
- sapuni
- boje
- konzervansi.
Neka vaš preparat nema ili sadrži što manje tih sastojaka. Osim toga, potrebno je paziti i na materijale koje odijevate - prirodni materijali su uvijek najbolji izbor.

Za čišćenje kože treba birati čistače bez sapuna, mirisa i boja. Kako bi se smanjila mogućnost isušivanja kože, kožu treba što manje ispirati sapunima. Bolja opcija su čistači bez ispiranja, kao što su micelarne vodice i mlijeka za čišćenje.

avene5avene5 

avene5avene5avene5