Username *
Password *
Remember Me

Nerijetko se vode rasprave je li nam dovoljan zaštitni faktor u kremi, ili u puderu, ili kao slagati te slojeve koji štite… No, dr. Hiva Fassihi, dermatologica s iskustvom na području poremećaja od sunca, tvrdi da se ne bismo trebali oslanjati na zaštitni faktor iz pudera.

- Većina ljudi vjeruje da je zaštitni faktor u njihovom make-upu dovoljan za zaštitu lica od oštećenja uzrokovanih suncem. E, pa nije! Istraživanja su pokazala da ne nanosimo puder u dovoljno debelom sloju kako bi nam dao razinu zaštite koju jamči SPF. Morali bismo nanijeti 4-6 puta toliko da postignemo taj SPF, a to bi bilo kozmetički neprihvatljivo. Jedini način da ostanemo zaštićeni je nanositi zaštitno sredstvo ispod make-upa svakoga dana - .

Eto, vrijeme je da prihvatimo kremu sa zaštitnim faktorom kao osnovni ljetni ritual, a puder smanjimo na minimum, ili pak koristimo toniranu kremu sa zaštitnim faktorom! Ako je u ritualu samo krema, prijedlog je i puder u prahu koji će matirati lice i smanjiti mu neželjeni, masni sjaj.

 Camilla Hewitt Fashion Editorials 3 683x1024
Photographer: Daniel Graham Hack. Stylist: Nicole Smallwood. Makeup & Hair: Camilla Hewitt at One Represents using SUQQU & Leonor Greyl. Model: Annemara Post at Model Management.