SUB-ZERO BEAUTY // brrrr... spremni smo za SUPER-HLADAN trend!

  Kockica leda na jutarnjim podočnjacima, hladni svježi krastavci na licu, aloe-vera gel koji hladi… sve je to itekako poznato ljubiteljicama dobrih rituala, no sada sub-zero beauty trend dobiva pojačanje – stručnjaci diljem svijeta kreću u osvajanje našeg hladnjaka, dok inovativni brendovi rade na svakodnevnim formulama koje koži daju instant fresh!

  Radi se o kozmetici koja, naravno, hladi kožu te djeluju ne samo na otečenost lica, već i površinske upale. Jedna od prvih koja je istaknula naklonost niskim temperaturama u beauty ritualima je Kate Moss koja je više puta spomenula kako se ujutro umiva mrzlom vodom.

  00 promo kate moss
  Kate voli jutarnje umivanje mrzlom vodom, a kockicama leda sređuje naotečenost podočnjaka


  Jedna od onih u ovom hladnom timu je američka dermatologica Georgia Louise koja hladnim tretmanima pomaže klijenticama učvrstiti kožu i potaknuti cirkulaciju. Koža djeluje kao nova, osvježena i zdrave boje.

  Na principu hlađenja i smrzavanja djeluje tretman krioterapija – može se raditi na primjer na madežima ili bradavicama. Djeluje i kao lokalni anestetik

  ice cubes


  - Pojam krioterapija znači “liječenje pomoću niskih temperatura”, a sam naziv dolazi od grčke riječi kryos što znači mraz, studen. To je minimalno invazivna i vrlo učinkovita metoda liječenja odnosno uklanjanja kožnih promjena primjenom hlađenja tekućim dušikom. Cilj krioterapije je postići bolju prokrvljenost i u isto vrijeme blokirati aferentne živce kako bi se smanjio osjet boli. Krioterapijom se pojačava stanični metabolizam i ubrzava reprodukcija stanice i njezin životni vijek. Sve to rezultira smanjenjem upalnih procesa, smanjenjem boli i spazama, a pri izrazito niskim temperaturama i uništavanjem stanica – ističu u zagrebačkoj Poliklinici Kvaternik.


  Dr Yannis Alexandrides napravio je čitavu beauty liniju 111Skin koja se temelji na hlađenju kože ne samo lica, već i tijela.

  Takve kozmetičke linije sadrže proizvode koji se čuvaju u hladnjaku jer, naravno, najbolje djeluju kad je formula na temperaturi oko nule.

  Makni se siru jedan, sada na tvoje mjesto dolazi i face roller, koji je već neko vrijeme hit, ali sada se seli u hladnije krajeve...

  BEAUTYPIE JEJU REHYDRATION MIST 1014186 460 1


  Neki brendovi, poput Beauty Pie, predlažu i maglice za lice pojačane hijaluronskom kiselinom, koje, nakon izlaska iz hladnjaka, ne samo da koži pružaju osvježenje, već i dozu konkretne, dugotrajne hidratacije. Jeju Daily Rehydration Mist nanosi se ispod ili na šminku.

  Idemo se smrznuti, osvježiti i pomladiti! Prirodnim putem.

  esi aloe vera gel
  Gel aloe vera, stopostotni od Esija, djeluje na upale, crvenila i slične poremećaje kože. Držanjem u hladnjaku, njegova aktivnost postaje efikasnija. Idealan gel za njegu i tretiranje kože lica, ali i tijela, must have u kućnim beauty ritualima.