Username *
Password *
Remember Me

Puno puta sam navela da je za mene kosa ogledalo duše i to je zaista tako. Osim što je kosa najljepši ukras koji nosimo na svom tijelu, puno je puta i znak upozorenja za razne tegobe. Većinu promjena na vašoj kosi otkrivamo baš mi frizeri. Oprezno u svoje ruke primamo svaku las i nad vašim vlasištem imamo potpunu preglednost.

Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

Julia Stegner Editorial06
Photographer David Roemer (Atelier Management) // model Julia Stegner // ELLE Germany’s September 2019 // fashion editor Pia Leonie Knoll


Velike promjene na kosi i vlasištu mogu nam otkriti loše stanje u našem organizmu. Ispadanje kose znak je koji nas uvijek zabrinjava, a najčešći uzrok tome je nuspojava određenih lijekova. Dok kosa ravnomjerno ispada, nema podizanja velike panike.

Često kod žena nailazim i na alopeciju, ispadanje kose u krugovima. Na nama frizerima je da na to odmah upozorimo klijenticu ili klijenta, pošto je to ponekad teško uočiti na samome sebi.

Osim velikih šokova, ispadanje kose povezano je s ginekološkim i stomatološkim problemima. Potrebno je odmah krenuti s pronalaskom uzroka te ga liječiti, kako bi kosa počela sa svojim redovnim rastom.

Ako vam je kosa beživotna i mat, često su u pitanju rigorozne dijete kojima ne unašate u organizam bitne sastojke za zdravu i lijepu kosu. Često našoj kosi nedostaju omega 3 kiseline, cink, vitamin A.

Julia Stegner Editorial06


Normalno je da se kosa kao i koža počne mijenjati nakon 30-e, počinju se pojavljivati sijede vlasi, muškarci počinju ćelaviti, a ženama se kosa počinje tanjiti

Osim toga, ispadanje lasi usred velikih vremenskih promjena i temperatura normalno je regeneriranje kose i nema mjesta panici.

Slušajte savjete svojih frizera i nemojte se oglušiti na signale koje vam šalje kosa! 

Julia Stegner Editorial01

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location