Username *
Password *
Remember Me

Kod Dr. Lee Homolak sam već davno išla na dermoabraziju, kad mi je lice izgledalo poput dalmatinera (hiperpigmentaciju mi je sređivala čitavu zimu…), a sada sam se odlučila za već neko vrijeme super-popularni microneedling.

Hoće li me boljeti? – pitam je već s vrata, razmišljajući da je možda upala u neku gužvu pa ne stigne… Ma neće, ništa ne boli! Veli mi Lea, uvijek nasmijana, kao da idemo na kavu. Ok, idem. Istina, ovo je jedan od onih neinvazivnih tretmana, ali meni je sve s iglicama – scary. Papak sam za te stvari, jer kad vidim iglu, smrznem se. Ali, za ljepotu… pa ne baš sve, ali ovo da!

 Christy Turlington ELLE India Cover Photoshoot05

Legni, ok, legnem. Pokazuje mi kako se to radi, to je kao olovka iz koje idu iglice (broj i vrsta iglica ovisi o mjestu tretiranja) koje te lagano pikaju te u kožu pripremaju da apsorbira formulu za njegu. Kod mene se traži hijaluronska, jer lice mi je uglavnom OK, ali s vremenom primjećujem intenzivno isušivanje, naročito kad je zima i taj umjetni topli zrak kao da pije vodu iz mene.

Kad izabere debljinu iglica, mora odlučiti o dubini koju će raditi, a to pak ovisi o tebi, odnosno osobi koja je na tretmanu te svakako području koje tretira. Kod podešavanja, pri određivanju dubine uboda, još me pitala – je li boli ovdje, a ovdje? Iskreno, malo sam osjetila, kao grebanje, samo na području čela. Ipak, na čelu nema toliko masnog tkiva, pa je mrvu neudobno, ali iskreno, nakon par sekundi sve 5.

Christy Turlington ELLE India Cover Photoshoot05

Lice mi nakon toga nije bilo nimalo crveno, djelovalo je kao da mi je toplo, onako kao da je pokrenulo cirkulaciju. Ali ne ono primjetno crvenilo.

Danima nakon tretmana koža lica mi je nekako bila, kako ono Ameri vele – plump. Ta riječ mi fali kod nas. Genijalna je, to je to, plump lice koje puca od zdravlja i nekako je pufasto, zdravo, kao da ima više kolagena i hijalurona. A to je ono što nestaje iz kože s godinama. I nikad se ne vraća, šmrc. I taj jedan prišt je napokon odustao, imala sam neko vrijeme kvrgu na čelu, rekla sam Bruni da postajem unicorn pa je bila oduševljena...

Dr. Lea Homolak o microneedlingu kaže ovo:
Cilj i model djelovanja microneedlinga je stvaranje novog kolagena. Tretmani spadaju u nisko invazivne terapije, obavljaju ih educirani liječnici, traju oko 30 min, a cijena tretmana je između 700 i 3000 kn, ovisno o regiji i preparatu koji se primjenjuje.

Christy Turlington ELLE India Cover Photoshoot05
Christy Turlington // ELLE India’s December 2019 // Photographed by Max Vadukul // Stylist Malini Banerji

Sastav preparata ovisi o indikaciji i značajno se razlikuje od onih za plitke bore (često kombinacije hijalurona s drugim supstancama) do onih za rast kose. Kao nuspojava može se javiti kratkotrajno lagano crvenilo ili iritacija, ali ne nužno kod svih pacijenata. Nema kontraindikacija kod zdravih pojedinaca osim statusa lokalnog područja na koje se primjenjuje. Rezultati su, kad ga usporedimo s rollerima, efektivniji i dugotrajniji. Po potrebi se može kombinirati s drugim tretmanima.

Što sve MICRONEEDLING može riješiti:
1. ožiljke od akni
2. staračke pjege, odnosno mrlje od sunca
3. plitke bore
4. proširene pore
5. popravlja tonus i elastičnost kože.

Microneedling se koristi i na tretmanima za čitavo tijelo, naročito za sređivanje strija i ožiljaka.

Može li se microneedlingom utjecati na rast kose? Da, različiti kokteli su se pokazali vrlo uspješni u tretiranju problema vlasišta u smislu rane faze slabijeg rasta i prorjeđenja kose.

Koje su dužine iglica?
Najčešće od 0.5 do 2 mm. Pliće od 0, 5 su takozvane nano, prvenstveno za regiju oko oči.

Koliko često se treba ići na microneedling? - Ovisno od problemu koji se tretira te očekivanjima klijenata. Najčešće je to nekoliko puta u razmaku od tjedan do mjesec dana.

Svakako je preporuka isprobati ga prije odluke o operativnom estetskom zahvatu, o čemu imamo bogato iskustvo u našoj Poliklinici Homolak, Ilica 87, Zagreb, 098 276772.

 

Christy Turlington ELLE India Cover Photoshoot05