Username *
Password *
Remember Me

Ovih dana volimo otići na bazen (pripreme za beach body su počele), no tamo nas čeka nezamjenjivi klor, koji dobrano uništava kosu. Kako je tretirati i spasiti?

Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

makeup 689665 1280

Klor je kemikalija koja nam omogućuje čist bazen za bezbrižno kupanje, no pritom isušuje kožu i kosi! Kosa se čestim izlaganjem kloru dubinski isušuje te postepeno počinje s listanjem i pucanjem dužine.

Kod odlaska na bazen kosu zaštitite uljima, za mastan efekt koristite masna ulja, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, čičkovo.....ako pak želite da vaša kosa bude poletna i lepršava koristite suho ulja argana. Savjetujem da ga koriste kao svakodnevnu njegu no ovoga puta stavite duplu dozu pa kosu dobro počešljajte.

Imate li dugu kosu tijekom kupanja svakako ju držite svezanu u visoki rep ili omotanu punđu.

Nakon što ste se iskupali, a vaša kosa se natopila klorom, krenite s dugim ispiranjem mlakom vodom. Kosu treba oprati od klora i njegovati šamponom i maskom kako bi joj se vratio sjaj i uklonio miris klora.
Za odlazak na bazen vam je potrebno:
1 ulje za kosu
2 četka za raščešljavanje
3 gumica za kosu
4 šampon
5 maska za kosu

Ako ste se ipak odlučili za korištenje kape za plivanje svakako i u nju nakapajte par kapi ulja ili maske koja se ne ispire pa svoje kupanje iskoristite kao malu njegujuću kupku za kosu.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location