ANA'S tips & tricks // maska za KOSU iz frižidera - jogurt, majoneza, maslinovo, bjelanjak...

  Da maslinovo ulje i jaje čine super masku za kosu, koju se možemo sami doma napraviti, znamo već generacijama. Sada kada smo u svojim domovima možemo eksperimentirati i s ostalim namirnicama iz hladnjaka.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Georgia Fowler Numero Russia Cover Photoshoot02

  Georgia Fowler // Numero Russia’s February 2020 beauty cover // Photographed by Caleb & Gladys // styled by Aleksandra Markovic // Makeup artist Michael Anthony // Hair by Timothy Aylward

   

  Za adekvatno korištenje maske, važno je da kosa bude oprana šamponom, ona nam ljuskice kose odiže, a time maska slobodno ulazi u samu srž vlasi. Kada masku isperemo i šamponiramo, ljuskice su i dalje ostale odignute, a regenerator je taj koji će ih zatvoriti i zagladiti. Time smo masku zatvorili u vlas pa kosa ostaje zdrava, sjajna i zaglađena. Žumanjak je bogat masnoćama i proteinima te kosi daje hidratizaciju. Bjelanjak sadrži enzime i uklanja bakterije pa time otklanja suvišnu masnoću.

  Za prirodno masne kose predlažem masku od jogurta, majoneze i bjelanjka.

  Priprema je laka, izmutite bjelanjak u snijeg, pa u njega dodajte jogurt i majonezu, miješajte pomalo kako biste dobili smjesu koja je kompaktna, da se ne slijeva s kose.

  Kosu omotajte u prozirnu foliju i držite satima. Kada kosu isperete od maske, blago ju šamponirajte šamponom pa dodajte i regenerator.

  Georgia Fowler Numero Russia Cover Photoshoot07

  Maslinovo ulje, jaje i med za hidrataciju kose. 

  Za suhu i krhku kosu tu je jednostavna maska čije sastojke vjerujem imate svi kod kuće.

  Maslinovo ulje je kao baza maske, a u njega dodajte jedno jaje i jednu žlicu meda. Kosu prethodno operite šamponom, prosušite ručnikom, počešljajte pa nanesite masku.

  Kosu s maskom zamotajte u prozirnu foliju i držite koliko god imate vremena. Kosu isperite mlakom vodom, a po potrebi i šamponirajte blagim šamponom pa potom nanesite regenerator.

  Georgia Fowler Numero Russia Cover Photoshoot02

  Za čvrste i prirodno kovrčave kose tu je avokado, jogurt i ulje od jojobe.

  Maska će kosu navlažiti i dati joj posebnu mekoću. Avokado neka bude zreliji, ogulite ga otklonite košticu pa vilicom izgnječite meso avokada, dodajte dvije žlice ulja od jojobe i jedan jogurt, bilo bi super da je bio, ali OK je i običan.

  Maska ide na vlažnu i opranu kosu, ispire se mlakom vodom i po potrebi se može blago šamponirati i dodati regenerator.

  Voljela bih naglasiti da je korištenje regeneratora jako važno za kosu, pa ga obavezno koristite prilikom svakog pranja kose.

  Georgia Fowler Numero Russia Cover Photoshoot02