ANA'S tips & tricks // suhi šampon super je i za KREIRANJE VOLUMENA

  Suhi šampon postao je must have svake kupaonice, posebno žena s tankom ili masnom kosom. Idealan je za otklanjanje masnoće pa samim time produžuje frizuru i odgađa pranje kose barem za dan do dva.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   Emilie Ostbjerg Beauty05 cr
  Emilie Ostbjerg // ELLE Denmark’s July 2020 issue // foto Bjarke Johansen // stylist Maria Angelova // kosa Sidsel Marie Bog // makeup by Anne Staunsager

  Osim što je idealan za odmašćivanje, savršeno radi i volumen tankim kosama, samim time možete ga koristiti svakoga dana kao učvršćivač ili volumizer. Nakon što ste ga nanijeli na kosu, posebno u korijen zbog dodatnog volumena, kosu presušite fenom, time dobivate još bogatiju frizuru.

  Suhi šamponi stvoreni su na bazi pudera pa im je i glavna funkcija odmašćivanje. Savjetujem da ju svakako koristite ako imate masnu kosu, dok su za suhe kose samo u nuždi. 

  Želite izbjeći nova isušivanja na već prethodno suhoj kosi. Tako savršen proizvod ipak ima i svoje negativne strane - vodite računa da s njim ne pretjerujete ako je vaša kosa suha od kemijskih ili mehaničkih procesa. Ako imate dugu i gustu kosu, prije korištenja suhog šampona odijelite ju u nekoliko sekcija kako bi sprej mogao ući u svaki dio frizure.

  Emilie Ostbjerg Beauty02 cr

  Danas na tržištu pronalazimo suhe šampone u osnovnim bojama pa ih i pasiramo s našom trenutnom bojom.

  Kosa se ljeti pojačano masti pa je idealan proizvod za ljetne dane no pripazite, ljeti je kosa od sunca i soli pojačano suha na samim vrhovima pa dozirajte korištenje suhog šampona i pojačajte njegu kako biste zaštitili kosu od isušivanja. Pojedini brendovi već imaju suhe šampone u raznim tonovima i s dodatnom njegom pa uz biranu boju svakako ljeti odaberite svoj suhi i čarobni prah s dodatkom njege!

  Emilie Ostbjerg Beauty01