Username *
Password *
Remember Me

Kosa vam je vječito zapetljana i u čvorićima, a na sami spomen češljanja dođe vam da se ošišate na kratko? Pričamo o tankoj, suhoj i poroznoj kosi, koja je sklona svakodnevnom petljanju, a neredovito češljanje pretvara se u noćnu moru.

Tanka kosa je nepromjenjiva, prihvatite da će se ona uvijek jače zapetljavati od one deblje vlasi. Ona zahtjeva jače tretmane, sklona je pucanju pa joj je potrebno više pažnje.

Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

Giuliva Heritage HM Campaign06
Giuliva Heritage x H&M Campaign

Kod samog pranja, na kosu nanesite preparate za volumen ili jačanje same vlasi, to su šamponi s odgovarajućim sastojcima za njegu i održavanje slabije vlasi.

Bez obzira na to što je tanka i vjerojatno sklona lučenju više masti, obavezno na nju nanesite regenerator ili masku za volumen. Dok maska regenerira vašu kosu, u tih 10 minuta pokušajte kosu raščešljati prstima ili širokim češljem, no ne forsirajte, sklona je pucanju!

Najčešće se tanke kose lakše raščešljavaju kada se posuše barem 50%, tada nanesite maske u spreju koje se ne ispiru, a uvelike će vam pomoći kod samog češljanja.

Giuliva Heritage HM Campaign01
Giuliva Heritage x H&M Campaign

Na kosu kao dnevnu njegu nanosite suho ulje, pomoći će vam prilikom češljanja, kao i za održavanje što dužeg efekta glatke i uredne kose.

Redovito šišanje važno je za otklanjanje najsuših dijelova koji se pretvaraju u neželjene čvoriće.

Izbjegavajte korištenje pegle i figara, a prije korištenje fena kosu zaštitite zaštitnim sprejevima za zaštitu od topline.

Za raščešljavanje kose danas postoje razne četke koje ubrzaju proces otpetljavanja, a koriste se i na suhoj i na mokroj kosi. Nalazimo ih u raznim veličinama, a mala je idealna za torbicu i mogućnost da se možete počešljati i tijekom dana.

Dolazi nam jesen, a s njom vjetroviti i vlažni dani, to je stanje koje je najgore za ovaj tip kose. Naoružajte se strpljenjem i njegujte kosu, češljajte ju više puta dnevno kako bi ostala glatka i lijepa.

Giuliva Heritage HM Campaign03

Giuliva Heritage x H&M Campaign