Username *
Password *
Remember Me

Vjerujem da svi već znaju da je Mary Novosel, dugogodišnja aromaterapeutkinja na tržište plasirala svoj Shapello šampon i da se prodaje u Sparu. No, mene je zanimala pozadina priče. Poznavajući Mary, kod koje sam nekad išla i na božanstvene masaže, znala sam da se tu krije nešto super zanimljivo i fora…

mary i Luna

- Šampon za pse i mačke Shapello nastao je uslijed mojih pokušaja da pomognem svojoj mješanki Luni koja je počela patiti od alergija i često se po cijele noći čohala. Bilo mi je žao mog malog „peseka“. Također, paralelno s alergijama, primijetila sam da se stalno utrljava u neke "smradove" bogate blatom. Očito joj je to blato godilo za kožu. Jednom smo bile na Jarunu i ja sam imala valjda stoti pokušaj rolanja - prisjetila se Mary.

luna maty novosel

- Nisam još uvijek bila spretna na rolama, a Luna kao da je znala, držala se malo dalje od mene i njuškala ali svako malo mi se došla javiti tako da me nježno s njuškicom dotakne po nozi. I tako je ona uradila par puta i odjednom mi se obrati jedna gospođa - Gospođo, pas vam se upravo utrljava u nešto jako smrdljivo – rekla je s vidljivim gađenjem - .

- Na rolama sam, ne mogu sada tako brzo do nje, a i kad sam se ja smuvala već je bilo kasno. Luna je užasno smrdjela i na moj užas bila je baš jako zadovoljna. Nisam ju imala u čemu oprati pa smo se dovezle kući tako da sam se skoro ugušila. Znala sam da moram nešto učiniti s tim utrljavanjem, ali što? - . 

Shapello umanjena kruti cr

I tada mi je sinula ideja - trebalo bi za Lunu napraviti neki šampon koji će joj pomoći da joj ublaži tegobe, očisti ju, a opet da joj pruži osjećaj kao da se utrljala u svoj omiljeni modni dodatak - blato. U to sam vrijeme radila detoksikaciju sa zelenom glinom i aktivnim ugljenom koji se piju i neškodljivi su za nas ljude, a često sam te sastojke znala stavljati i u kozmetičke pripravke. Uzela sam kozmetičku bazu, ubacila glinu i ugljen unutra, dodala par kapi eteričnog ulja čajevca i u tome sam okupala Lunu. I na moje čuđenje, prestala se čohati i nije se u ništa imala potrebu utrljavati. Pomoglo je.

Uskoro sam osmislila i malu putnu verziju - kruti šampon istih karakteristika i tako je krenulo. Stavila sam objavu na društvene mreže, registrirala šampone i vlasnici pasa su mi se sami počeli javljati. Tako je moja mješanka Luna sa svojim smrdljivim navikama mene usmjerila prema novom poduzetničkom putu.

 Shapello Luna

Službeni info: Prirodna kozmetika bez štetnih sastojaka, parabena, konzervansa, boja i mirisa sve je traženija, a proteklih godina povećao se interes i za takvom kozmetikom za kućne ljubimce zbog čega je aromaterapeutkinja Mary Novosel i osmislila kruti i tekući šampon za kupanje pasa i mačaka pod nazivom Shapello.