ZDENKA SKIN EXPERT // za njegu područja oko očiju predlažem obloge od HIDROLATA RUŽE, SMILJA, KAMILICE…

  Oči prve pokazuju znakove umora, no osim tretmana u salonima, tu su i razni kućni načini revitalizacije tog područja. Predlažem obloge od blagih tekućina koje će odmoriti oko u samo par minuta, ali ujedno tankoj koži tog područja dati dobru hidrataciju.

  Piše: Zdenka Mihelj, kozmetičarka @ Latissimus salon za ljepotu i zdravlje (Kruškovac 6, Zagreb)

  Jessica Burley Editorial06

  Hidrolatom ruže, smilja ili kamilice možete natopiti blazinice i držati kao obloge, barem nekoliko minuta. Dobra opcija su i iskorištene vrećice čaja, na primjer sljeza ili kamilice. Prvo ih natopite u vodu i nakon par minuta ocijedite, čak i ako ne radite čaj. Ocijedite vrećicu, no pripazite, ne smije biti vruća, već ugodna i topla, kako bi odmorila oči.

  Jessica Burley Editorial07
  Photographer Ekin Can Bayrakdar // Harper’s Bazaar Arabia’s December 2020 issue // Starring Jessica Burley // Styled by Zita Fodor // Make-up artist Kenny Leung // hair by Natalia Vera López.

  Područje oko očiju nema masnoće, stoga pokazuje znakove umora, starenja i otkriva kako se kvalitetno hranimo, kao i naš način života.

  Bitno je dosta spavati, otići u krevet prije ponoći, kako bi se koža mogla dobro obnoviti, što i čini tijekom noći. Ujutro se neispavanost vidi najviše u pogledu, a oblozi će im pomoći da im se stanje poboljša.

  Jessica Burley Editorial04