SKIN_info // masna koža ima problem usred TOPLE I VLAŽNE KLIME

  Klimatske promjene utječu i na naš ten – novija istraživanja otkrivaju da svijet postaje topliji i vlažniji, što može postati problem za masnu kožu.

  - Čak i povećanje temperature od 1 °C može rezultirati povećanjem stvaranja sebuma od 10%1 – zbog čega se koža postaje masnija i sklonija aknama i prištićima. Masniji tipovi kože također su skloniji dehidraciji i oštećenju zaštitne barijere kože zbog prekomjernog uklanjanja viška sebuma s kože u želji da ne bi izgledala sjajno. Kao odgovor na rastuću potrebu potrošača za hidratacijom bez masnog sjaja, Kiehl’s ponosno predstavlja novo i poboljšano izdanje Ultra Facial Oil-Free gel kreme – sa stručno osmišljenom formulacijom za mješovitu i masnu kožu – javlja Kiehl's.

  Ultra Facial Oil Free Gel Cream cr

  Prvi put predstavljena 2013. godine, nova formulacija bez alkohola ima istu omiljenu teksturu gela koji pruža trenutni osjećaj hlađenja, s novom, specijaliziranom tehnologijom sastojaka koji smanjuju izgled viška sebuma na koži.

  Formulacija sa sitnim česticama aminokiselina pomaže smanjiti prekomjerno stvaranje masnoće, čime se s vremenom smanjuje sjaj lica i vidljive pore.

  Glacijalni glikoprotein - riječ je o dobro poznatom sastojku linije Ultra Facial s jedinstvenom sposobnošću opstanka u ekstremnim uvjetima. Ovaj sastojak formulacije dubinski hidratizira kožu kako bi je zaštitio i pomogao spriječiti gubitak vode.