Username *
Password *
Remember Me

- Priroda me uvijek očaravala svojom ljepotom, ravnotežom, snagom i raznolikošću... Uvijek sam osjećao duboko poštovanje prema tom čudu, no istovremeno i snažnu potrebu da je zaštitim. Osnovao sam Melvitu s temeljnom idejom da se čovjek uvijek mora vraćati u prirodu kako bi bio siguran u pravu istinu. Želio sam dočarati koliko mi autentičnost i istinoljubivost zaista znače. Takav pristup je uvijek bio u potpunosti organski pristup, i zato danas na raspolaganju imamo širok spektar organskih kozmetičkih proizvoda. Nas u Melviti vodi istinska strast – istaknuo je biolog i pčelar Bernard Chevilliat, osnivač jedne od svjetski najpoznatijih kozmetičkih kuća koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike.

Kosnice
Košnice na imanju tvornice Melvite u Francuskoj

Tvornica Melvita smještena je na brežuljcima jednog od najljepših dijelova Francuske, u pokrajini Ardèche. Bogato prirodnim ljepotama koje oduzimaju dah, ovo je područje zadržalo onu posebnu, istinsku ljepotu. Bujno zelenilo, kamenjari, obilje cvijeća, slikovite doline, robusni krajolici… Ardèche ima mnogo lica koja su sva podjednako lijepa, te iznimnu biološku raznolikost koja se krije iza svakog od njih. 

ard

- Po njegovom mišljenju, pčelinji svijet - koji se muči s opstankom, zbog velikog utjecaja industrijske proizvodnje, kao i nametnika - savršeno odražava povećanu osjetljivost prirodne ravnoteže našeg planeta Zemlje. Njegova misao vodilja jest priroda u srcu jer savršeno jasno odražava ekološke i osobne stavove koje gaji. Zato je utkao med i život u svaki dio ponude. Naime, latinska riječ Mel (med) i Vita (život) zajedno tvore ime naše kuće – otkriva Iva Zorović iz Melvite Hrvatska, te napominje da je kolekcija preparative Apicosma nastala upravo na bazi meda, tog eliksira zdravlja i mladosti.

nektar

- No, naš prodajni hit je i Matična mliječ, izvor energije i dobrobiti za jači imunitet. To je dragocjena prirodna supstanca koju proizvode pčele kako bi nahranile svoju maticu. Kombinacijom aktivnih sastojaka organizmu pruža snagu i energiju koje su nam osobito potrebne u vrijeme promjene godišnjih doba. Bogata je aminokiselinama, vitaminima B – kompleksa te A, C, D i E, esencijalnim masnim kiselinama, mineralima i antibiotskim sastojcima. (20 ampula po 10 ml, 127 kn, u svim Melvitinim prodavaonicama). Kad je riječ o svakodnevnom tretiranju kože i očuvanju mladosti, njihovi stručnjaci prednost daju sastojcima poput biljnih ulja, cvjetnih vodica i eteričnih ulja, koja su dobivena iz  medicinskog bilja koje ima iznimna terapeutska i uljepšavajuća svojstva.

ulje

Biljna ulja su divna višenamjenska tajna ljepote poznata od davnina, a mogu se koristiti za njegu lica, tijela i kose. Ova ulja dobivaju se prvim hladnim prešanjem odabranih sjemenki, plodova i korijenja, a sadrže hranjive aktivne sastojke specifične za svaku biljku. U Melvita ponudi postoji više od 20 ulja, a jedno od najpoznatijih je stopostotno prirodno i čisto ulje argana. Posljednjih 3000 godina stablo argana smatra se pravim bogatstvom diljem Maroka. Dobiveno ulje bogato je masnim kiselinama i poznat je uljepšavajući eliksir. - Kako bismo osigurali najvišu razinu kvalitete arganovog  ulja, naša kuća surađuje sa ženama naroda Berber poštujući kriterije pravedne trgovine. One vrlo pažljivo biraju zrelo voće kako bi lakše odvojile sjemenke. Ulje se dobiva prvim hladnim prešanjem bez kemijskih dodataka i mirisa - .

lab3

- Svakog dana, u laboratoriju za istraživanje i razvoj - smještenom unutar ove eko-tvornice istražuje se više od 600 prirodnih, organskih aktivnih sastojaka te načini kako ih ujediniti u sinergiju. Sastojci su dobiveni organskim uzgojem kako bi pomogli sačuvati biološku raznolikost s ciljem povećanja standarda postavljenih od strane organizacija zaduženih za izdavanje certifikata. Naši sastojci u skladu su s ECOCERT standardima. Mnogi od njih potječu od lokalnih proizvođača i uzgajivača. Koristimo iznimno nježne tradicionalne metode ekstrakcije (parna destilacija, maceracija, destilacija, enfleurage, itd.) - .

Melvitini proizvodi ne sadrže: parafine i silikone, PEG (polietilen glikol), PPG (polipropilen glikol), etoksilirane sastojke, parabene ili fenoksietanol, formaldehide ili derivate klora,  umjetna bojila ili mirise, ftalate ili nitro mošuse, umjetna bojila ili mirise. Najmanje  95% svih sastojaka dolazi iz prirodnih izvora, uključujući i vodu. Neke kolekcije, poput čistih uljepšavajućih ulja i karite maslaca sadrže 100% prirodnih sastojaka.

lav

Poštujući sve žive stvari i prirodne cikluse, organski uzgoj zabranjuje korištenje kemijskih gnojiva, pesticida i sintetičkih fungicida, te zabranjuje korištenje genetski modificiranih organizama. Organski poljoprivrednici usredotočeni su na plodored, korištenje zelenog gnojiva, kompost, biološku borbu protiv štetočina, te mehaničko uklanjanje korova. Također, organski uzgoj nudi mogućnosti za razvoj siromašnijih zemalja.

- Pohvalno je što su se ljudi počeli okretati organski uzgojenom voću i povrću. Počeli smo više paziti prilikom kupovine odjeće, od kakvog je materijala, kakve boje su korištene... Koristimo bicikle kao glavno sredstvo prijevoza, javni prijevoz ili nas više putuje zajedno u jednom automobilu… Također, počeli smo više čitati, proučavati i raspitivati se o kozmetici koju svakodnevno nanosimo na svoje lice, tijelo, kosu... Voljela bih da se čim više kupaca educira o različitim certifikatima koji se nalaze na tržištu, da koriste svoje pravo na potpune i transparentne informacije te da prije kupovine dođu u trgovine, isprobaju proizvode i zaista posvete vrijeme traženju najboljih proizvoda za njegu – zaključuje Iva Zorović.

ruzasjajil

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Već sam si stavila Melvita kozmetiku na wishlistu

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location