Noviderm u službi prirode

  Sve više brandova prelazi u skupinu inovativnih kompanija koje poštuju prirodu i koriste njezine blagodati u svim proizvodima, a odnedavno je tu i Noviderm, kozmetika koju možete nabaviti isključivo u ljekarnama. Prije par dana u zagrebačkom Sheratonu predstavljena je nova vizija te kozmetičke kuće koja sada uključuje korištenje prirodnih sastojaka i razvoja u skladu s okolišem, a sve u cilju očuvanja prirode, ali i kvalitete kože.

  3

  Kako se sve lošije hranimo, a i statistički gledano, sve se više žena žali na nepravilnosti na koži tijekom cijelog života, bez obzira na dob, na tržištu je sve više kozmetičkih linija koje možemo svrstati u grupaciju koja poštuje prirodu i njezine zakone, te je koristi kako bi našoj koži pružila samo ono najbolje.

  Na predavanju je bilo govora i o peptidima quinoe, koji su za Noviderm odlično otkriće, kad je riječ o aktivnim sastojcima u njihovim formulama. - Problemi kože nastaju zbog oštećene kožne barijere, što znači da se koža ne može obraniti od vanjskih štetnih faktora (zagađenje, UV zračenje…), te zbog upalnih procesa koji imaju različite rezultate. Nakon godina istraživanja, otkriveno je da u svim problemima kože sudjeluje isti receptor: PAR-2. Otkriće Laboratorija Expanscience jest spoznaja da peptidi quinoe djeluju na PAR-2 i na taj način sprječavaju upalu, ali i učvršćuju kornealni omotač (odnosno koheziju između stanica). Potpuno prirodan sastojak (peptidi quinoe) dermatološki je izuzetno učinkovit – objavljeno je.

  1

  Njihovi novi "zakoni" su:

  1. Ekskluzivni sastojci prirodnog porijekla koji djeluju na glavne procese uključene u poremećaje kože (akne, osjetljivost, crvenilo i hiperpigmentacije) i 80% - 96% sastojaka prirodnog porijekla (sintetski sastojci se koriste samo onda kad nije zajamčena učinkovitost i sigurnost upotrebe prirodnih sastojaka, a oni koji se koriste dobiveni su "zelenom kemijom").

  2. Odgovorna dermatologija koja poštuje okoliš i čovjeka ("zelena kemija") + formule bez parabena, fenoksietanola, ekstrakata iz genetički modificiranih biljaka, petrokemijski dobivenih mineralnih ulja, silikona, ftalata, sapuna, EDTA, eteričnih ulja…

  3. Etičko i odgovorno podrijetlo sastojaka (dokazano Ecocert certifikatom) uz poštovanje zajednica koje proizvode sirovine, ekološki dizajn pakiranja (manje papira, papir iz šuma u programu održivog upravljanja, pakiranja koja se mogu reciklirati), biorazgradivi proizvodi, Braillevo pismo na pakiranju…

  4. Znanstvena istraživanja i otkrića te klinička testiranja osnova su novog Noviderma. Sva testiranja proizvoda provedena su na osjetljivoj koži, te su se pokazali kao učinkoviti i podnošljivi.

  2