Username *
Password *
Remember Me

TEMA: Zimi je koža lica izložena agresivnom vjetru, niskim temperaturama, jakom grijanju u zatvorenim prostorijama, ali i suncu, pogotovo na skijanju. Da bi se prilagodila promjenama temperature i okoline, mora često prilagođavati svoje biološke aktivnosti kroz reakcije termoregulacije. Nivo sebuma, bogatog lipidima i znojem, se zato smanjuje. Posljedica toga je oslabljena i porozna hidrolipidna barijera, čime se povećava gubitak vode iz površinskih slojeva kože. S vremenom hidrolipidna barijera izgubi svoju zaštitnu snagu.
Kako to primjetimo na koži? Dermatolozi razlikuju 4 klinička znaka suhe kože:
-zatezanje: osjećanje nelagode na koži
-osjetljivost: koža se jako odaziva na vanjske čimbenike (npr. hlad, vjetar, grijanje)
-nedostatak elastičnosti: gubitak vode isušuje kožu i smanjuje se njezina elastičnost
-hrapavost: površina kože postaje nepravilna, pojavljuju se ljuske i suha područja.

O LIPIDIMA: Uzrok koji se skriva u sva četiri klinička znaka suhe kože jest značajan nedostatak lipida. Lipidi su esencijalni sastojci kože koji jačaju njezin hidrolipidni film, prirodnu zaštitnu barijeru, koja štiti kožu od vremenskih i drugih agresivnih vanjskih čimbenika. Prirodno uravnotežena hidrolipidna barijera također daje koži mekoću i elastičnost putem zadržavanja vode u dubljim slojevima.

SASTOJCI: Kompleks Biolipida, sastavljen od 11 bioloških lipida. Hranjiva i lagana tekstura, udvostručuje strukturu lipida gornjih slojeva kože, a rezultat je optimalna moć upijanja bez masnih tragova na koži. Svakim nanošenjem Biolipidi pomažu u jačanju prirodnezaštitne barijere kože. Voda je zadržana u epidermisu, a rezultat je meka koža. Prirodna zaštitna barijera ojačana je i zaštićena od agresivnih vanjskih čimbenika.

LINIJA:
Njega Nutritic dostupna je u dvije teksture koje se razlikuju u koncentraciji hranjivih biolipida koja je prilagođena različitim stupnjevima suhoće kože: suha i vrlo suha koža.
- S 2,5 %-tnom koncentracijom Biolipida, za umjereno suhu kožu praćenu čestim osjećajem zatezanja, osjetljivošću te grubim i suhim predjelima.
- S 5 %-tnom koncentracijom Biolipida, za izrazito suhu kožu sa stalnim osjećajem zatezanja i nedostatkom elastičnosti, osjetljivošću te grubim, suhim predjelima koji se ljušte.
Obje kreme odlične su podloge za make-up.
CIJENA: 139,84 kn.

Balzam za usne:
- obnavlja zaštitni sloj usana i zadržava vodu.
CIJENA: 48,68 kn


LA ROCHE POSAY: Svi proizvodi La Roche-Posay su razvijeni u suradnji sa dermatolozima i odgovaraju strogim načelima razvoja koji su propisani u farmaceutskim laboratorijima. Sadrže termalnu vodu La Roche-Posay, prirodnu bogatu selenom, koja ima dokazano dermatološko djelovanje: umiruje i omekšava kožu, smanjuje nadraženost, pospješuje protok tekućine, izlučivanje štetnih tvari, te djeluje kao antioksidans.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location