Username *
Password *
Remember Me

Jeanne Moreau, slavna francuska glumica jednom je prilikom izjavila - budite oprezni, Diptyque može izazvati ovisnost! - upozoravajući na prestižne, elegantne i putene, kao i mirisne teksture formula Diptyque čija linija za njegu lica L'Art du Soin Visage ovih dana stiže u popularni zagrebački dizajn shop Modus.

 

ADS Visage collection cr

 

- Linijom l'Art du Soin otvara se novo poglavlje u povijesti kuće Dipytque: nakon tijela, njega lica predmet je svekolike pažnje - najavio je poznati zagrebački dizajn shop Modus (Tkalčićeva 48) novosti u svojoj ponudi. - U svakom od rituala, osmišljenih za sjaj i blagostanje kože u novoj liniji Diptyquea, naglasak je stavljen na rafiniranost, mekoću i jednostavnost. Odabir temeljnih sastojaka, promatranje i interpretacija drevnih metoda, uzdignuti su na sasvim novu razinu - .

 

ADS Eau Infusee texture cr

 

Linija L'Art du Soin Visage deklinira se u pet novih preparata za njegu lica i dostupna je u Modus design shopu, dugogodišnjem domu Diptyquea u Zagrebu.  
Diptyque se u novoj liniji nadahnjuje tradicionalnim kozmetičkim postupcima te u cijelosti izvlači njihove dobrobiti. Takozvana spora infuzija ključni je postupak: laganom destilacijom cvijeća, listova i zrna, zadržavaju se sve njihove kvalitete. Ruža iz Damaska, jedan od najplemenitijih sastojaka u parfumeriji i kozmetici, sparena je u novoj paleti s jasminom, bijelim ljiljanom, glinom i esencijalnim cvjetnim voskovima, jer upravo oni koži pružaju mekoću i zaštitu. Rezultat su čudesne teksture koje se tope pod prstima, preobražuju se u ulje, potom u mlijeko, a iz pudera pak nastaje lagana pjena. Dipytque je uložio čitavo svoje znanje o prirodi u nove vodice, pomade i losione koji na bočicama i posudama simbolički nose crtež destilacijskog kotla.  

Visage

 

L'Eau Infusée igra središnju ulogu u novoj liniji. Prepuna je vitamina, minerala i hidratacijskih agensa. Sastavljena većinski od hidrolata ruže iz Damaska, čiji miris i nosi, te infuzije dragoljuba, svježa i upijajuća, čisti i hidratizira kožu, vraća joj tonus i prirodni sjaj.

La Poudre Pureté evocira japanske rituale kojima se nadahnjuje. S mirisom verbene i nerolija, puder se u susretu s vodom preobražava  u delikatnu pjenu koja nježno njeguje kožu. Infuzija ružinih latica, jasmina i cvijeta naranče, koktel vitamina i oligominerala, vraćaju sjaj umornoj koži.  

 

ADS Voile Protecteur texture cr

 

La Pommade Démaquillante bijeli je balzam s mirisom ruže i geranij. Pod prstima se pretvara u fino ulje, a u susretu s vodom postaje mliječna emulzija. Sastavljen od bademovog ulja i tri esencijalna voska, može služiti za skidanje šminke i kao maska.

L'Argile de Gommage, obogaćen je mramornim puderom, ključnim sastojkom u pilingu,   kaolinom koji njeguje i čisti te rižinim i zobenim prahom sa smirujućim učincima. S mirisom ljubičice i iznimno mekom teksturom, može se koristiti kao maska ili kao preparat za piling.  

Le Voile Protecteur može se koristiti višestruko, kao baza pred nanošenje kreme ili preko pudera kao zaštita. Losion ima snažan hidratacijski efekt te zaštitu od UV zraka (SPF 15). Osvježavajući hidrolat ruže iz Damaska združen je s ekstraktima bijelog ljiljana  i cvijeta nevena  koji umiruju i omekšavaju te s ekstraktom grožđa koji osvjetljuje ten i djeluje na pigmentaciju. Nosi delikatni miris cvijeta naranče.

-diptyque-skin


Priča francuske kuće Dipytque započinje 1961. godine na adresi 34, boulevard Saint-Germain u Parizu. Dizajnerica Christiane Montandre, umjetnik Desmond Knox-Left i scenograf Yves Couselant osnovali su Diptyque započevši s proizvodnjom tkanina. 1963. izlazi prva linija mirisnih svijeća, a 1968. pojavljuje se prvi parfem, L'Eau. Katalog kuće Diptyque obuhvaća serije mirisnih svijeća, parfema, toaletnih voda, sapuna, preparata za njegu tijela i lica.

 

ADS Pommade Demaquillante texture cr

 ADS Argile de Gommage texture crADS Poudre Purete texture crangelicus crgeranium crmimosa crrosa petalum crrose de damas crtropaeolum majus crvitis vinifera cr cr