Username *
Password *
Remember Me

- Projekt zapravo objedinjuje desetogodišnje iskustvo rada s pacijentima u ljekarni, no projekt smo zapravo konkretnije krenuli ostvarivati prije oko dvije, dvije i pol godine - istaknuo je Dr. Stribor Marković jučer na prezentaciji prirodne kozmetike, napravljene u suradnji s Ljekarnama zagrebačke županije, koja nosi jednostavno ime: Dr. Stribor. - Zapravo smo objedinili iskustva pacijenata koji nas vode kroz svoje želje, te osmislili kreme koje će riješiti najčešće probleme kože, kao što su atopija, te suha koža i zacjeljivanje kože. Tu su sastojci poput macerata kantariona, gotu kole kojeg smo proizveli u hladno prešanom ulju marelice, ekstrakt nevena, ruža, argan, ulje noćurka, cvjetna vodica hamamelisa, aloe vera, ekstrakt ružmarina… Nabavljamo ih ili od francuskih i talijanskih provjerenih dobavljača ili kod nas ili proizvodimo sami. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti moći većinu, ako ne i sve sastojke nabaviti i proizvesti u Hrvatskoj - .

 

stribor4

 

- Što se tiče dobi za koje su kreme, nekad se ispostavi da je upravo krema za stariju kožu ta koja odgovara tinejdžerima, tako da u principu koža ima svoje zahtjeve i bitno je da pacijent kaže kakva mu je koža, kako bi našao prikladnu njegu. Jedan od razloga zašto je nastala ova kozmetika je i taj što je sve više ljudi počelo dolaziti sa zahtjevima da im napravimo kremu, jer su čuli da se u ljekarni može napraviti krema po narudžbi koja će im pomoći, a da ne košta puno. Upravo na tim temeljima, da po ne visokim cijenama, te od prirodnih sastojaka, napravimo kolekciju krema. Za sada su tu četiri kreme, a u jesen krećemo dalje, povećat ćemo ponudu i ponuditi nešto za masnu kožu, hiperpigmentaciju i slično. U skoroj budućnosti bit će i nešto za njegu tijela, na primjer mlijeko… - .

 

stribor1


I u prirodnoj se kozmetici mogu naći anti-age zamjenski sastojci, pa se umjesto retinola koristi ulje pasjeg trna, a takvih primjera ima više. - Zapravo ne volim govoriti anti-age, već pro-age, jer ove kreme potiču da se koža sama regenerira - . Dr. Stribor Marković napravio je ovaj kvalitetan hrvatski projekt zajedno sa svojim iskusnim timom, čime su zapravo napravili iskorak u ljekarničkoj ponudi i podigli je na jedan viši nivo.  

 

stribor2

 

Dr. Stribor Dermaplanta - regeneracija kože kod opeklina, površinskih ozljeda, dekubitusa (prevencija), žuljeva, za ispucale ruke i pete.

Dr. Stribor SOS krema - lanolinska krema za atopiju, te kod suhe, oštećene i ispucale kože, može i njega pelenske regije.

Dr. Stribor Vanilija i naranča - hidratantna krema za normalnu do mješovitu kožu lica.

Dr. Stribor Ruža & argan - hranjiva krema za suhu kožu lica.


Dr. Stribor proizvodi mogu se naći u bolje opremljenim ljekarnama.

 

stribor3