Kako do lijepih nogu?

  Pitanje koje je sve glasnije s dolaskom toplijih dana i vrućih noći.
  Zato smo vam pripremili mali vodič kroz tretmane kojima svoje tijelo možete proljepšati, a svoju dušu razveseliti.

  Prvo da definiramo najvećeg neprijatelja – a to je celulit.

  Pravilo kaže - cellulitis (lat) znači upala stanice i zastoj protoka limfe i vode u vezivnom i potkožnom tkivu gdje kao posljedica dolazi do bujanja masne stanice koju okružuje vezivno tkivo. Jednim dijelom vezan za kožu, a drugom za mišić, stvara tvrde fibrozne mreže, te se na kraju vidi kao "narančina kora".
  Zašto nastaje?
  Genetski hormonalni poremećaj, stres, procesi vezani uz pubertet, trudnoću i klimakteij, loša cirkulacija, probavni poremećaj, neuravnotežena prehrana, nedovoljno uzimanje tekućine, alkohol i cigarete, nedostatak tjelesne aktivnosti... Neki tvrde da čak i preuska odjeća i sjedenje prekriženih nogu mogu pospješiti nastanak celulita – ispričala nam je iskusna kozmetičarka Zdenka Mihelj.

  Kako ga odstraniti?
  Najstariji način je masaža, ručna i aparativna. Njome prvenstveno omogućujemo bolju cirkulaciju, a time i smanjenje masnih naslaga. Važno je znati da se masna stanica nalazi u samom vezivnom tkivu tako da jakim pritiskom može doći do oštećenja krvnih žila. Prilikom masaže pritisak bi trebao biti do granice boli, nikako jače. Isto se odnosi i na aparativnu masažu.

  Limfna drenaža
  Masažna tehnika koja ima strogo određen redoslijed i jačinu pritiska kojim se izvodi. Djeluje na izbacivanje toksina i viška tekućine iz tijela, čime se ubrzava i protok limfe. Koristimo ručnu i aparativnu limfnu drenažu.

  Maske za tijelo
  Na cijelo tijelo ili samo određeni dio koji tretiramo nanesemo termalno blato ili proizvod koji ima efekt stvrdnjavanja, na taj način koža dobiva veću koncentraciju soli i minerala ,a prilikom uklanjanja maske, koja ujedno djeluje i kao peeling, koža dobiva glatkoću. Idealna je kombinacija blata i eteričnih ulja koje razgrađuju masnoće. Nakon uklanjanja maske tijelo treba izmasirati.

  Body wrapping
  Osnova je umotavanje cijelog tijela ili samo određenog dijela. Osnovni je topli i hladni, ovisno o vrsti celulita.
  U zadnje vrijeme popularno je zamatanje zavojima i aromaterapija, čime se koristi učinak toplo-hladno. Koristi se termoaktivno ulje koje djeluje na sniženje temperature, pa na taj način tijelo dodatno potroši energiju zagrijavajući ga.

  Terapija algama
  Alge imaju veću moć upijanja tekućine i vezanje toksina iz potkožnog tkiva i na taj način izvlače (cjede) nakupine, a jod i minerali pomažu otapanu masnog tkiva. Kod ove terapije koriste se folije i termo deke.

  Gips tretman
  Preporučuje se kod osoba koje imaju edematozni celulit, kada je vidljiv gubitak elastičnosti kože, a dobre rezultata daje i kod lokalizirane gojaznosti. Tretman se sastoji od tri faze, lagane masaže uz aplikaciju seruma i kreme, a nakon toga i oligo - maske koja se ubrzo oblikuje u kalup. 

  Laser   
  Naslage na bedrima sastoje se od svega 30% masnog tkiva, ostalo su stanice veziva, glikogen i zarobljena voda. Laserska svjetlost niske snage potiče razgradnju strukture celulita i cirkulaciju. Time se oslobađaju masnoće, zarobljena voda i glikogen što za posljedicu ima nestanak celulitnih nakupina.

  Kiruški tretman – liposukcija
  Ova metoda razvila se početkom 80-tih u SAD-u. To je usisavanje nakupina masnih stanica koje se trajno uklanjaju s određenog mjesta na tijelu. Kroz male rezove na koži (0,5 cm) cjevčicama se putem vakuma usisava masnoća. Izvodi se u općoj anesteziji, a nakon tretmana nose se zavoji ili elastični steznik (do 6 tjedana nakon zahvata). Nakon par dana preporučuje se ručna limfna drenaža jer pomaže cirkulaciju i brže nestajanje oteklina.

  Velasmooth
  Stroj koji napada celulit svim zamislivim oružjima: radio valovima, infracrvenim valovima, vakuumom i masažom, čime razgrađuje masnoće i pomaže tijelu da ih eliminira. I ova je metoda, izgleda, učinkovita, ali je prilično skupa.

  Tretman Zeltig (hlađenje)
  Novost je tretman hlađenjem - kriolipoliza koju nalazimo pod nazivom Zeltig. Za ovaj tretman kažu da može uništiti 25 % masnih stanica. Postepenim izvlačenjem topline iz područja masnoće, temperatura se snižava do nula stupnjeva. Tako niske temperature "ubijaju" masnu stanicu bez da oštete kožu ili mišiće. Rezultaz je brzo vidljiv.

  Tretman radio-valovima
  Dolazi do zagrijavanja potkožnog masnog tkiva, pri čemu se poboljšava cirkulacija i ubrzava metabolizam, pa dolazi do razgradnje celulita. Kolagen se aktivira i pospješuje tonus kože.

  B.E.A.M. (Bio Acceleration Management)
  Tretman koji potiče stezanje i opuštanje mišića, i na taj način dolazi do ubrzanja cirkulacije. Prednost ovog tretmana je to što se istovremeno može tretirati više dijelova tijela (ruke i bedra).

  Kavitacija
  Tretman namjenjen mršavljenju i otklanjanju celulita, potiče razgradnju masnih stanica, a sam tretman je vrlo ugodan. Ultrazvučni gel i "glava" aparata kojom se prelazi po određenom dijelu tijela pružaju relaksirajući učinak.