Username *
Password *
Remember Me

Prirodno i domaće - nove formule za njegu lica i tijela uključuju Olival CC kremu i Total Natural vegansku kremu Emicu protiv strija. Olival kozmetiku već niz godina kreira magistra farmacije Vlasta Pojatina, dok iza brendova Total Natural (stalna ponuda) i Mary's Sweets (kozmetika po narudžbi) stoji Mary Novosel, poznata aromaterapeutkinja i autorica zapaženih priručnika za izradu prirodne kozmetike Prirodno lijepa, S placa na lice i Detoks. Osim što najavljuju nove proizvode, Vlasta i Mary podsjećaju na važnost prirodne kozmetike i pojašnjavaju koja su njezina pravila.

Emice i krema protiv strija cr

Mary's Sweets Krema protiv strija za tijelo i grudi sadrži palminu mast, shea maslac, kokosovo ulje, bijeli pčelinji vosak, vitamin E te eterična ulje slatke naranče i eterično ulje mandarine  zbog čega je posebno blagotvorna prilikom u sprječavanju strija jer koži  te vraća elastičnost te ona postaje otporna na veća istezanja za trudnice tijekom trudnoće i za žene nakon poroda.

cc olival krema light 1


- Prilikom izrade CC kreme - prisjeća se Olivalova Vlasta Pojatina - morala sam uskladiti pigmente (boje) koje se neće mijenjati u kombinaciji s prirodnim uljima i vitaminima. Kao podlogu izabrala sam laganu emulziju ulja koja se brzo upijaju u kožu a to su ulje sezama , pšeničnih klica i makadamije. Budući da se CC kreme nanose na nepravilnu, crvenu ili oštećenu kožu dodala sam i vitamine koji su potrebi za regeneraciju takvog tipa kože. Olival je poseban po tome što koristi vlastite formulacije  proizvoda, koje je razvio na temelju dugogodišnje prakse i rada sa prirodnim sirovinama. Uvijek možemo imati ideju za dobar proizvod ali provesti tu ideju do industrijske proizvodnje vrlo je zahtjevan i dugotrajan proces - .

mary gel i piling
Total Natural gel i piling za tijelo


-Imajte na umu - ističe Mary Novosel o svojim proizvodima - da se ovdje radi isključivo o prirodnoj kozmetici koja nema konzervanse, aditive, bojila i sl. te zbog toga niti nema  produženi shelf life (život na polici) te se preporuča ove artikle držati u hladnjaku ili na hladnom mjestu. Ukoliko bilo koji od artikala promijeni boju, oblik ili miris neposredno nakon kupnje, imate pravo besplatno zamijeniti proizvod - .

60819221 olival krema suncanje


-Prirodna kozmetika - kaže Vlasta Pojatina - najkraće rečeno bila bi kozmetika izrađena od sirovina prirodnog porijekla. Takve tvrdnje, da je nešto prirodno, danas reguliraju Certifikati. „BDIH“, „Cosmos“ , „Natrue“ imena su nekih poznatijih certifikata EU. Certifikati točno određuju postupke izrade proizvoda, skladištenja, vrstu ambalaže a za sastavnice postoje posebne tablice dozvoljenih tvari koje se smiju nalaziti u takvom tipu proizvoda.  Olival se u formuliranju svojih proizvoda do sada najviše koristio BDIH i Natrue certifikatom. Neki proizvodi ne mogu biti potpuno prirodni kao npr. šamponi i sapuni. No uvijek postoji mogućnost kombiniranja: ne koristiti mineralna ulja, silikone, parabene, umjetne mirise ili boje, već ekocertificirane konzervanse, eterična ulja, prirodne emulgatore, prirodna ulja i masti - .

 

mary sapun
Total Natural gel i piling za tijelo

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location