Username *
Password *
Remember Me

Sve veća osjetljivost kože uvjetovana raznim svakodnevnim utjecajima dovela je do potrebe da se osmisli nešto posebno, pa je tako nastala sterilna kozmetika koja podrazumijeva formule bez konzervansa i/ili tvari koje djeluju poput njih, nastale u specijalnim uvjetima. Tako je, pod utjecajem novih dermo-tehnologija u laboratorijima stvorena kozmetika koja je zapravo potpuno novi način proizvodnje dermokozmetike. Francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre koja je patentirala ovaj jedinstveni proizvodni proces, razvila ga je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lijekova, osobito injekcionih lijekova.

 13 TOLERANCEextreme Creme

Kako nastaje?
Ono što koncept sterilne kozmetike čini jedinstvenim u svijetu je proces proizvodnje koji uključuje sterilizaciju pogona za proizvodnju, sterilizaciju formule kao i završno punjenje proizvoda u sterilnim uvjetima. Proizvodnja zahtijeva specifično okruženje i proizvodne pogone koji udovoljavaju najvišim tehnološkim zahtjevima, kao i znanje i iskustvo u proizvodnji u sterilnim uvjetima. Svi proizvodni postupci izvode se u skladu s dobrom proizvodnom praksom (GMP - Good Manufacturing Practice) i prepoznati su i odobreni od internacionalnih zakonodavnih tijela.

Treba li vaša koža sterilnu kozmetiku?
Koža kojoj treba sterilna kozmetika je reaktivna, odnosno netolerantna i nadražena, zatim hiperaktivna odnosno preosjetljiva ili sklona alergijama. Takvoj koži ne odgovaraju parabeni, konzervansi niti tvari koje djeluju kao konzervansi. Upravo te tvari su potencijalni iritansi koji mogu dodatno pogoršati stanje osjetljive kože. Sterilna kozmetika jamči najveću moguću učinkovitost i sigurnost za najosjetljiviju kožu te je odlična i za novorođenčad, malu djecu, patološka stanja kože, npr. atopijski dermatitis...

A Derma Exomega emolijentna krema D.E.F.I 200 ml cr

Sterilna kozmetika Avène
Kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i najosjetljivijoj koži, Dermatološki laboratoriji Avène postavili su temelje novoj generaciji dermokozmetičkih proizvoda otkrićem jedinstvena procesa zahvaljujući kojem proizvodi sadrže isključivo sastojke nužne za kožu, bez konzervansa ili tvari koje djeluju kao konzervansi. Riječ je o sterilnoj kozmetici, koja ne samo da se sterilizira tijekom proizvodnje nego ostaje sterilna i cijelo vrijeme primjene. To je najveće dostignuće u dermokozmetici, kojim je postavljen novi standard u proizvodnji.

Što su to konzervansi?
Dodavanje konzervansa u kozmetičke proizvode produljuje njihov život, kako bi se spriječila kontaminacija. To je opće prihvaćena činjenica, pa službeni popit EU direktive o kozmetičkim proizvodima u Dodatku VI sadrži ništa manje nego 57 odobrenih konzervansa, uključujući paraben, klorfenezin, fenoksietanol i benzojevu kiselinu. Međutim, brojne druge tvari koje nisu službeno uključene u popis konzervansa, a koje se koriste jer djeluju kao baktericidi, pa stoga i kao konzervansi, nalazimo u proizvodima na kojima piše da su bez konzervansa, na primjer to su etilheksilglicerin, alkohol i pentilen glikol.

 

14 XERACAM Creme 200ml

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location