Username *
Password *
Remember Me

Stvarno je lako zaboraviti na njegovu genijalnost - piling je tako praktična i jeftina stvar u beauty sferi, a nerijetko ga preskačemo. Pravilo od jednom tjedno i dalje vrijedi, iako smo se uvukli u traperice.


1. Piling je nezaobilazan prije raznih tretmana, kao što je anticelulitni, jer će koža tijekom masaže lakše upiti aktivne tvari koje se utrljavaju. Na taj način poboljšava se prokrvljenost i rad limfnog sustava. Rezultat: mekša, glatkija i zdravija koža.

2. Piling je apsolut u službi lijepe i glatke kože, pa zato treba znati podjelu: postoje mehanički, enzimski i kemijski pilinzi, ali i razni tretmani za uklanjanje bora poput dermoabrazije.

 

Doutzen Kroes TELVA Magazine Cover Photoshoot023. - Znamo da djeluje fantastično: ne samo da uklanja mrtve stanice s površinskog sloja kože već i potiče regeneraciju i mikrocirkulaciju te daje koži svježinu i elastičnost - ističe kozmetičarka Zdenka Mihelj. Prilikom odabira pilinga treba obratiti pažnju na sastojke - .

4. - Mehanički piling obično sadrži oštre čestice kao što su komadići koštice marelice ili breskve i nanosi se laganim kružnim pokretima na vlažno lice. Ne treba ga raditi prečesto, najviše jednom u dva tjedna - .

5. - Enzimski piling se radi uz pomoć proteinskih i masnih razgradivih enzima koji pomažu otapanje „ljepila“ između površinskih kožnih stanica te na taj način oslobađaju rožnate stanice od njihovog korijena. Ulaze između mitesera i folikule čime se oslobađa mješavina sebuma i ljusaka - . Doutzen Kroes TELVA Magazine Cover Photoshoot02

 

6. - Kemijski piling bazira se na voćnim kiselinama – jabučna, octena, limunska, glikolna… Ovaj tretman u kratkom roku daje izvrsne rezultate, no treba paziti ako ga radite ljetno doba: izlaganje suncu u kombinaciji s kemijskim pilingom zna previše oštetiti kožu - .

7. - Dermoabrazija ne samo da uklanja mrtve stanice, već i brusi površinski sloj kože. Tijekom korištenja ovakvih tretmana iznimno je važno koristiti kreme s visokim zaštitnim faktorom - .

8. - Postoje tretmani koji su zapravo kombinacija mehaničkog, kemijskog i enzimskog pilinga: za oštećenu kožu ili onu kojoj treba poštena obnova. Cilj je uspostava ravnoteže i poticanje nastajanja novih stanica. Ovim tretmanom poboljšava se cijela struktura kože, ten je svjetliji i dobiva svjež izgled. Radi kombinacije raznih tehnika djelovanje se pojačava i do devet puta. Takvi tretmani obično se rade oko osam puta zaredom: preporučujem jednom ili dva puta tjedno. Ne preporuča se osobama s jako osjetljivom kožom - .

9. Važno je upamtiti i da kućni piling ne treba raditi prečesto jer kožu uistinu možemo lako uništiti, naročito ako koristimo tretmane s kiselinama. Licu je dovoljan piling sa sitnim česticama, no za tijelo se može koristiti neki malo grublji. Naročito prije i nakon ljeta.

Nakon svakog tretmana koji i na najmanji način iritira ili čini kožu osjetljivijom, treba je nahraniti hranjivim maskama i hidratantnim kremama sa zaštitnim faktorom! Bilo da se radi o koži lica ili tijela.

foto: TELVA magazine

 

 Doutzen Kroes TELVA Magazine Cover Photoshoot02

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location