Username *
Password *
Remember Me

- Dermokozmetika je posebna vrsta kozmetike, nije lijek, a više je od takozvane klasične kozmetike u svakom pogledu -  opisuje popularne formule za njegu lica i tijela magistra Aisa Zanki-Zelić iz Farmacije u Jurišićevoj 3 u Zagrebu. - Ipak, kod formuliranja dermokozmetike koriste se ista znanja kao i kod izrade lijekova - brojne inovacije i nove tehnologije - .

Farmacia - koja mi je najbliža?

lierac6

- Ispitivanja se i za jedne i druge vrše in vivo, ex vivo i in vitro, uz kontrolu učinka i neškodljivosti. Baza svakog takvog istraživanja je razumijevanje patofiziologije poremećaja i utvrđivanje mehanizma djelovanja te svakako učinkovitost. Kompanije koje proizvode dermokozmetiku same si nameću strogi nadzor proizvodnje i učinkovitosti upravo radi toga da se odvoje od klasične kozmetike - ističe Aisa Zanki-Zelić. Kad govorimo o anti-age kozmetici, dermokozmetika daje najbolji odgovor na sve probleme, promjene i nepravilnosti.

phtogo dermo lierac


Donosimo pregled inovativne dermokozmetike na našem tržištu i presjek njihovih tehnologija i patenata – ovdje se radi o kozmetici koja je daleko od klasičnog poimanja krema, seruma... jer sadrže izuzetno napredne i sofisticirane formule i sastojke.

LIERAC
Lieracovi proizvodi za njegu proistekli su iz vrhunske tehnologije koja zna iskoristiti bogatstvo aktivnih biljnih tvari. Tu je paleta visokoučinkovitih proizvoda koji, neovisno o tipu kože i dobi, daju jedinstveni dermatokozmetički odgovor koji se traži, ali i osjećaj luksuza. Njihovi su laboratoriji razvili jedinstveni patentirani anti-aging sastojak D-Glyox - moćnu kombinaciju cvijeta nara, albicije i liposoma-peptida. Koriste botaničku snagu iz biljaka koje se bore protiv prvih bora, ali i protiv nedostatka sjaja i umora kože potičući mitohondrijsku aktivnost stanica za vidljivo toniranu kožu. Jedan od najboljih je ekstrakt goji bobica, snažan antioksidans koji stimulira stanični metabolizam, štiti mitohondrije i sprečava pojavu prvih bora. Visokotehnološki peptidi štite mitohondrijsku DNA, a ekstrakt ulja kamelije omekšava i hrani uz karite maslac. Kokteli vitamina, minerala i hijaluronske kiseline vraćaju blistavost i svježinu tenu, a istovremeno zaglađuje bore.

phtogo dermo lierac17

Lierac za žene u menopauzi
Ova je kozmetika posebno zahvalna kad se u tijelu smanjuje količina estrogena, jer se koža opušta i postaje iznimno osjetljiva. Poseban anti-age program namijenjen je ženama u menopauzi te se bori protiv uočljivih hormonalnih promjena na koži lica. Patentirani sastojak dobiven iz sedefa iznimno brzo obnavlja zrelu kožu. Novi 3D lifting temelji se na patentiranom Cell-Junction kompleksu i hijaluronskoj kiselini u kombinaciji s biomimetičkim restrukturirajućim lipidima koji zaglađuju i jačaju strukture kože.

 lierac7

 

 

FILORGA
Filorga je vrhunska, francuska anti-age kozmetika te jedna od prvih kozmetika na svijetu nadahnuta estetskom medicinom. Vodeći se načelom Medi-cosmetique kombinira učinkovitost estetske medicine i zadovoljstvo korištenja neinvazivnih kozmetičkih rješenja. Filorga proizvodi sadrže kronosfere s postupnim vremenskim otpuštanjem koje postupnom razgradnjom oslobađaju revitalizirajući sadržaj u tkivo kože za ciljani, optimalni i dugotrajni učinak: hijaluronsku kiselinu koja se koristi u punilima, tj. filerima kod dermatologa i NCTF sfere koje se koriste u mezoterapiji.

filorga


Hijaluronska kiselina slična prirodnoj
Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna u koži i igra važnu ulogu u održavanju vlage u koži kako bi koža bila popunjena i mladolika. Međutim, koža je izložena endogenom gubitku hijaluronske kiseline i to - 6% svakih 10 godina. Filorgina hijaluronska kiselina ima molekularnu težinu sličnu prirodnoj što osigurava optimalnu apsorpciju i odličan afinitet s kožom. Rezultati borbe protiv endogenog gubitka hijaluronske kiseline su vidljivi i dugotrajni, a koža je hidratizirana, obnovljena, bore popunjene.

phtogo dermo filorga 29

Filorga kompleks s aktivnim sastojcima za restrukturiranje tkiva
NCTF je ekskluzivan kompleks za restrukturiranje tkiva koji djeluje na sve parametre starenja kože. Njegove kronosfere postupnom razgradnjom oslobađaju sadržaj u tkivo za ciljani, optimalni i dugotrajni anti-age učinak: stimuliraju staničnu energiju i fibroblaste, štite od slobodnih radikala, obnavljaju i učvršćuju kolagen, obnavljaju i jačaju elasticitet kože. Kompleks revitalizira i restrukturira kožu zahvaljujući sinergijskom djelovanju svojih sastojaka. NCTF sadrži 12 vitamina koji stimuliraju stanične funkcije, 23 aminokiseline koje potiču izgradnju elastina i kolagena, 6 koenzima koji djeluju kao katalizator biokemijskih reakcija, 5 nukleinskih baza koje potiču staničnu komunikaciju, 6 minerala koji djeluju protiv nedostataka kože, te antioksidans koji djeluje protiv sinteze slobodnih radikala. NCTF optimizira sve biokemijske mehanizme u koži.

 

phtogo dermo skeyndor

SKEYNDOR
Skeyndor-the Scientifc Skincare linija temelji se na znanstvenim i biotehnološkim dostignućima s avangardnim pristupom ljepoti. Djelotvornost proizvoda bazira se na formulama visoke učinkovitosti koje su potkrijepljene mnogobrojnim kliničkim studijama tijekom 45 godina tradicije. To je svijet objedinjene sofisticirane njege kroz profesionalne Medi, Spa i Wellness programe i revolucionarnu Skeyndor Mesoscience virtualnu mezoterapiju. Filozofija prestižnog španjolskog branda je  biti izvrstan - s ciljem da se vrhunskom njegom očuva osobnost. Skeyndor luksuznim dizajnom svojih proizvoda zagovara eleganciju te svojim satenskim polisenzornim teksturama koži daruje ugodu.

phtogo dermo skeyndor3


Brojni aktivni sastojci

Djelotvorne i jedinstvene formule krema baziraju se na ekskluzivnim kompleksima aktivnih sastojaka-retinol, bakuchiol, ekstrakti soje, fragmenti hijaluronske kiseline niske i visoke molekularne mase, kombinacija vitamina C i ekstrakta nara, lipopeptidi  dobiveni iz biljaka, morskih ekstrakata, minerala, vitamina i koenzima koji pomoću nanosfer tehnologije vraćaju koži izgubljenu ravnotežu.

phtogo skeyndor2

 

 


CAUDALIE
Caudalie, prirodna linija za njegu lica i tijela, nastala je u francuskoj pokrajini Bordeaux, poznatoj po dugoj tradiciji uzgoja vinove loze (Vitis Vinifera). Ekskluzivni patenti i aktivni sastojci bazirani na ljekovitim ekstraktima vinove loze, patentirani su u bliskoj suradnji vlasnice i osnivačice Mathilde Thomas s prof. Vercauterenom s Farmaceutskog sveučilišta u Bordeauxu. Linija Caudalie je vrhunski spoj znanosti, prirode i glamura. 

phtogo dermo caudalie

Anti-age revolucija iz sjemenke grožđa
Vitaminski tretman protiv prvih bora je vitaminski koktel luksuzne teksture koji koži pruža energiju uz intenzivno antioksidativno djelovanje. Sadrži polifenole iz sjemenki grožđa (Vitis Vinifera). Laboratorij Caudalie je polifenole ekstrahirane iz sjemenki grožđa stabilizirao te oni štite stanice kože i sprječavaju propadanje kolagena i elastina. Polifenoli iz sjemenki grožđa dodatno štite kapilare i potiču mikrocirkulaciju u koži. Jedan od ključnih sastojaka je i organska grožđana vodica, prirodno bogata elementima u tragovima i šećerima koji imaju dvostruko djelovanje - trenutačno umiruju i intenzivno hidratiziraju. 

caudalie2

Resveratrol produljuje životni vijek stanice
Resveratrol, molekula ekstrahirana iz stabljika vinove loze djeluje na proteine dugovječnosti, produžujući životni vijek stanica te potiče sintezu kolagena i elastina u koži. Kombinacija 3 Caudalie patenta (Resveratrol, Viniferine i polifenoli iz grožđa) najučinkovitijih prirodnih sastojaka tretira sve znakove starenja: bore, gubitak čvrstoće i tonusa kože, tamne mrlje, oksidativni stres, suhoću te daje rezultate u kojima je koža obnovljena. Bore su zaglađene, izgled kože obnovljen, a ten ravnomjeran. U najnovijoj liniji koriste se i polifenoli sjemenki grejpa i vitamin C.

 

 

NOVEXPERT OMEGA 5

NOVEXPERT
NovExpert, medicinski francuski brand koji potpisuju renomirani dermatološki stručnjaci, iako vrlo mlad brand, može se pohvaliti inovativnim pristupom u njezi kože koji postavlja nove granice i trendove. Tvrtka Bioware, vlasnik tvrtke NovExpert, vodeći je svjetski laboratorij za formulacije kozmetičkih proizvoda. Proizvodi ne sadrže kemijske sastojke, a imaju potpunu medicinsku učinkovitost.

phtogo dermo novexpert3

Novaxyline i hijaluronska kiselina
Glavni sastojak proizvoda je molekula Novaxyline, koju čine ektrakt smeđe alge i šećer ramnoza dobiven putem bio-fermentacije koji je prirodni katalizator koji omogućuje penetraciju u dublje slojeve kože. Novaxyline, klinički dokazano, ima jaka antioksidativna svojstva, potiče pomlađivanje stanica direktno djelujući na matične stanice i proteine sirtuine. Hijaluronska kiselina koju koriste također je dobivena prirodnim putem kao rezultat suvremenih biotehnoloških procesa. Proizvode je bakterije fermenata mliječne kiseline na podlozi od pšenice bez dodatka ikakvih kemijskih supstanci. Sve formulacije su 100% biorazgradive.

phtogo dermo novexpert1

 

 

AMINOGENESIS
Aminokiseline su srž AminoGenesis formule. One naime grade proteine poput kolagena i elastina koji su potrebni za lijepu i zdravu kožu. Neke aminokiseline poznate su kao esencijalne, tijelo ih ne može sintetizirati samo već ih mora dobiti iz vanjskih izvora. U procesu starenja počinjemo gubiti esencijalne aminokiseline, a proizvodnja kolagenih i elastinih vlakana se smanjuje što se negativno odražava na kožu koja se bora i mijenja pigmentaciju.

phtogo dermo aminogen

Čovjek odgovoran za nastajanje AminoGenesis formule je Dr. Sc. T. Joseph Lin. Dr. Lin je znanstvenik, ing. kemije, savjetnik, autor i predavač sa velikim iskustvom u mnogim područjima znanosti i tehnologije. Pomoću jedinstvenog AminoGenesis sustava prijenosa molekula, koži su dostupne sve aminokiseline potrebne za svakodnevno obnavljanje i održavanje kože lijepom.

 

 

phtogo dermo drbrandt2

DR.BRANDT
Dermokozmetika Dr.Brandt skincare razvijena je iz profesionalne dermatološke prakse dr. Fredrica Brandta i kliničkog istraživanja. Bazirajući se na opsežnom istraživanju i inovativnim zahvatima koji se obavljaju u ordinacijama, stvorena je tehnološki napredna njega kože kako bi se popravila i spriječila šteta, istovremeno darujući zdrav i lijep izgled kože.

phtogo dermo drbrandt

Dermokozmetika Dr.Brandt predstavlja spoj znanosti s aktivnim biljem, udružujući sofisticirane sustave dostave sastojaka sa snagom vitamina i biljaka. Kolekcija sadržava ključne biljke protiv starenja kao što su zeleni čaj, bijeli čaj i ekstrakt sjemenki grožđa. Proizvodi su formulirani pod dermatološkom kontrolom za maksimalnu sigurnost i učinkovitost te nude najveću učinkovitost dostupnu bez liječničkog recepta.

 

 

phtogo dermo drstribor28

DR. STRIBOR
Osim linija koje se bave kombinacijama biljnih i tehnološki razvijenih komponenti stvaraju se i linije koje su u potpunosti temeljene na biljnim sastojcima. Kozmetička je to linija koja ne skriva sastojke, čak ni one u najmanjim dozama, već svoju tajnu, temeljenu na dugogodišnjem ljekarničkom iskustvu i modernoj tehnologiji, spremno otkriva.

phtogo dermo drstribor20


Dr. Stribor kozmetika ima sve prednosti prirodne ekološke kozmetike koja dokazuje da prirodni sastojci krema - ulje ruže, argana, vanilije, naranče, noćurka, hamamelisa, zlato (Au), srebro ( Ag ), cink ( Zn ) i drugi- stoljećima su dokazane učinkovitosti i potvrđuju se u njezinajproblematičnije kože. Ova prirodna linija kozmetike namijenjena je svakom tipu kože, a u njenom sastavu nema sastojaka koji mogu uzrokovati preosjetljivost i naštetiti koži. Linija sadrži prirodne sastojke te posjeduje eko certifikate.

 

phtogo dermo drstribor23

 

phtogo dermo drstribor24


 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location