Prirodne tehnike pomlađivanja kože lica i tijela

  Bez skalpela, naravno. Iako su tretmani za njegu lica u kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama vrlo praktičan način za održavanje ljepote i kvalitete kože, sve više žena okreće se jednom drugom, nešto zahtjevnijem načinu očuvanja mladosti.

  211891 cr


  Najviše interesa, kažu nam u zagrebačkoj poliklinici Arithera Comfort, pacijentice pokazuju za tehnike lipofiling (pomlađivanje kože vlastitim masnim stanicama) i PRP metodu (pomlađivanje kože vlastitim matičnim stanicama). 

  - Najviše radimo lipofiling. Njime se mogu smanjiti bore, pomladiti koža, ali i napraviti korekcije deformiteta kože. To je zapravo transfer masti: procedura u kojoj se liposukcijom uzete masne stanice iz jednog djela tijela (obično trbuha ili stražnjice) prenose na drugi dio tijela. Masno se tkivo zajedno s tkivnom tekućinom ubrizgava u lice, a matične stanice tada pojačavaju metabolizam, odnosno potiču stvaranje novih stanica koje pomlađuju lice. Transferiranom mašću punimo upale zone lica uglavnom oko očiju, zatim obraze, usta i bore oko usana, nazolabijalne bore, te bore u području čela - .

  Rezultati zahvata brzo su vidljivi, kažu, koža postaje mlađa, zaglađena i elastična, uz dugoročno i efikasno djelovanje vlastitih masnih stanica (pa čak i godinama!).

  - Pravi boom u svijetu estetske kirurgije posljednjih je godina postala i PRP metoda pomlađivanjem vlastitim matičnim stanicama. Koristi se u brojne svrhe - pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka, zatim poboljšanje izgleda i kvalitete kože, smanjivanje bora i ožiljaka, smanjivanje strija, umjereno povećavanje usana, korekcija podočnjaka, vrećica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka, skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana, smanjivanje celulita, rast kose, sportske ozljede… Metoda je 100% prirodna i sigurna - .

  Vlastite matične stanice vade se iz naše krvi. Prije same procedure pacijentu se vadi krv, iz koje se u roku od oko pola sata odvoje matične stanice. Nakon toga slijedi ubrizgavanje na potrebna mjesta, i to vrlo tankom iglom u površinski sloj kože.

  - Odmah nakon tretmana koža izgleda mlađe i kvalitetnije. Vlastite matične stanice potiču obnavljanje kolagena, te dugoročno utječu na cijeljenje i pomlađivanje kože. Iz tog razloga svakim danom koža je sve ljepša, i to bez ikakvih kemijskih primjesa. U svakom slučaju radi se o najprirodnijoj i dugoročno najefikasnijoj metodi sa sjajnim rezultatima koji traju godinama - .

  Ovisno o stanju kože, ovaj je proces potrebno raditi najviše do tri puta, a nakon toga se tretman obično ponavlja tek nakon 18 mjeseci.

  Foto: Marks&Spencer, prshots.com

  211892211893