Username *
Password *
Remember Me

Helena Rubinstein (pravog imena kao Chaja Rubinstein 1982. – 1965.), danas mega poznato ime u svijetu kozmetike, osobno je krenula s proizvodnjom prvih beauty artikala davne 1902. godine kad se iz rodnog Krakowa preselila u Australiju. U procesu joj je pomogla činjenica da je Australija, kao veliki proizvođač merino vune, imala njoj potreban sastojak a to je lanolin – masnoća koja se dobiva s vune ovaca.

1943 Helena Rubinstein 4


Lanolin ima prvenstveno zaštitnu ulogu pa se i dan danas primjenjuje na osjetljivoj koži, no ima jaki miris. U ono vrijeme Helena je tome doskočila na način da formuli daje ekstrakte lavande, ljiljana i borove kore. Nakon Australije otišla je u New York gdje je 1915. godine otvorila salon. Tamo je naišla na opaku konkurenciju: Elizabeth Arden. Obje su shvaćale su važnost marketinga, super sređenih prodavačica, luksuznog pakiranja… Zapravo su u vrijeme kad je kozmetička industrija bila neusporedivo skromnija nego danas, njih dvije bile vodeće, najuspješnije žene u svijetu ljepote. Ostalo je povijest.

Helena Rubinstein ad 1949


Helena, vizionarka, inzistirala je na primamljivim sloganima kao što su – revolucionarni puder za lice ili novi puder je poput tekuće svile, hrani, hidratizira i njeguje, sve u jednom! Prodala bi ona sve to i danas. Korištenje riječi poput svila, njega i slično popularno je i sada, a činjenica da je to Helena shvaćala još prije 60-tak godina govori o njezinoj inovativnosti. U fokusu oglašavanja bile su podloge i ruževi, a jedan od njih imao je oblik srca… Kako slatko!

 


1966 Beauty AdHelena Rubinstein Clear  Lovely Medicated Make-up

This 1968 Helena Rubinstein ad for Heaven Sent Fragrance

This 1968 Helena Rubinstein ad for Heaven Sent Fragrance

1960s Helena Rubenstein advert

1974 Helena Rubinstein ad featuring Susan Blakely

Blonde Tone Shampoo Helena Rubinstein 1957

helena rubinstein

helena rubinstein 60s

helena rubinstein 60s 2

helena silk tone foundation

HR ad fashionpinks 1961 vivatvintagetumblr

retro HR