Username *
Password *
Remember Me

Dječja koža osobito je osjetljiva na sunce s obzirom na to da obrambeni mehanizam dječje kože još nije u cijelosti razvijen. Tijekom jednoga dana na plaži utjecaj UV-zraka na osjetljivu dječju kožu čak je triput veći od utjecaja na kožu odrasle osobe zbog njenog manjeg sunčanog kapitala.

sunny-beach1

1 Učestalost opeklina od sunca
Dječja je koža osjetljivija od odrasle na UV-zrake, jer je njen pigmentni sustav nezreo sve do puberteta. Većina roditelja smatra da dobro štiti svoju djecu zaštitnom kremom, ali skoro svaki  drugi roditelj kaže da je njegovo dijete već imalo opeklinu od sunca.

2 Optimalna količina kreme za sunčanje je - 2mg/cm2 kože.

mandco 1481981608107236

3 Obratite pažnju na dijelove tijela koji su često zaboravljeni i obavezno djetetu stavite šešir: važno je namazati i djelove kao što su gornja strana stopala i ruku, donji dio leđa, nadlanica, unutrašnjost šaka, ključna kost, stražnja strana koljena, Ahilova tetiva- toliko malih dijelova koji su ponekad na kraju dana prilično crveni unatoč nanošenju kreme za zaštitu od sunca.

4 Jednostavno pravilo - ako je djetetova sjena kraća od njegova tijela, mora se smjesta skloniti u hladovinu!

IDEAL SOLEIL Lait Douceur Enfants - SPF50 cr

Laboratoriji Vichy imaju rješenje -Ideal Soleil dječje mlijeko u velikom pakiranju, super-nježni sprej ili obojena mirisna pjena: tri teksture, tri osjeta s uvijek istom visokom zaštitom SPF 50 kako bi omogućili roditeljima učinkovitu zaštitu svoje djece. Tu je foto-stabilan sustav filtera širokog spektra zaštite od UVA/UVB-zraka na bazi Mexoryla. Formula je obogaćena termalnom vodom. Cijena: SPF 50+: 163,98, u ljekarnama.

DERMO-PEDIATRICS Flacon-Lait-BB-SPF50-50ml-FRGB-det


5 Vaše dijete ima atopiju?
Novo Anthelios Dermo Pediatrics mlijeko za osjetljivu kožu beba 50+  sadrži formulu posebno razvijenu za osjetljivu i atopiji sklonu kožu beba. Proizvod je najbolje koristiti za bebe starije od 6 mjeseci za područje lica i tijela. Pažljivo odabrani sastojci pružaju sigurnost osjetljivoj koži beba te je tekstura obogaćena karite maslacem za dodatan učinak hidratacije i smirivanja kože. Optimizirani sustav filtra pruža vrlo visoku zaštitu koja je dvostruko veća od UVA europskih standarda. Anthelios Dermo-Pediatrics ostavlja lagani bijeli film na koži beba i pomaže mamama da brzo uoče nepokrivena područja. Proizvod je ispitan pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom, testiran na koži beba sklonoj atopiji te ne sadrži  nanočestice, parfem niti paraben. Cijena: SPF 50+: 105,27 kn, u ljekarnama.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location