Username *
Password *
Remember Me

Ljetno veselje mogu nam pokvariti samo komarci - nakon uboda insekta javlja se lokalizirana reakcija u obliku otekline i crvenila, te može biti praćena svrbežom i boli. To se javlja zbog aktiviranja imunološkog sustava nakon kontakta s insektom, koji probijanjem naše kože, ispod njene površine unosi tvari na koje naš organizam reagira. Donosimo najbolje proizvode za zaštitu od uboda te rješenja koja će smiriti reakciju na koži nakon uboda.

 Raquel Zimmermann cr
Raquel Zimmermann // Vogue US

 

1 Dipterol Extra Active osigurava produljeno djelovanje zaštite i do 6 sati, a podlinija Active Natural sadrži prirodne sastojke, citronelu i aloa veru i posebno je pogodna za zaštitu i njegu djece. Proizvodi ne izazivaju alergije i ne nadražuju kožu. U dodiru s kožom stvara se tanki nevidljivi film otporan na trljanje, brisanje i znojenje.

PHTOGO FARMACIADIPTEROL

2 Olakšavanje simptoma nakon uboda insekta moguće je primjenom lokalnih antihistaminika na kožu kao što su dimetinden (Fenistil) ili kloropiramin (Synopen). Napomena: nakon primjene ne izlagati kožu suncu. Ovi preparati mogu se koristiti i za djecu i za odrasle, mogu i trudnice u manjoj količini.

PHTOGO FARMACIA FENISTIL SYNOPEN

3 Preparati koji sadrže tekuće iscrpine kamilice, neven i aluminij-acetotartarat (Kamagel i Floceta) također mogu pomoći, jer će brzo smanjiti oteklinu, djelovati protiv svrbeža i ubrzat će obnavljanje kože. Ovakvi preparati mogu se primijeniti za sve dobne skupine. Osobno, njih češće preporučujem kada su u pitanju djeca do jedne godine i trudnice. Redovitim premazivanjem uboda 2 do 4 puta dnevno promjene na koži nestat će u roku nekoliko dana.  

PHTOGO FARMACIA KAMAGEL FLOCETA

4 Kod snažnih reakcija kože, velikih oteklina i jakog svrbeža moguće je primijeniti i antihistaminik oralno. Prva preporuka za odrasle i djecu iznad 12 godina jest loratadin (Claritine, Belodin), a može se upotrijebiti i feksofenadin (Allegra).

PHTOGO FARMACIA CLARITINE2

5 Pomoći će i kalcij u obliku šumećih tableta (Dietpharm Kalcij +c, Calcium vita C, Calcium calcivive), koji će stabilizirati membranu stanice i umanjiti ulazak tvari koje potiču upalu u stanicu.

PHTOGO FARMACIA DIETPHARM KALCIJ C

6 Ubodi se mogu tretirati i eteričnim uljima poput lavande, čajevca i eukaliptusa. Ako se radi o maloj površini na koži, eterična ulja mogu se nanijeti direktno na ubod, no važno je imati na umu da se eterična ulja ne nanose ako je koži otvorena rana. Primjenjivati se mogu za djecu iznad 3 godine, odrasle i trudnice.

PHTOGO FARMACIA cajevac dietpharmPHTOGO FARMACIA ZONAVITALPHTOGO FARMACIA MENTAPHTOGO FARMACIA ALLEGRA

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location