Username *
Password *
Remember Me

Od davnina bake su nas učile da je rane najbolje sušiti na zraku, no u to vrijeme one nisu imale drugog izbora. Nedavna istraživanja pokazuju da čak 9 od 10 osoba rane suši na zraku unatoč dostupnim sredstvima za njihovo ubrzano i sigurno zacjeljivanje, riskirajući tako komplikacije uzrokovane množenjem bakterija u rani.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

tyrosur proizvodi verzija1

 

Ljudska koža je po svojoj prirodi puna različitih bakterija na površinskom sloju koje nam u normalnim okolnostima ne čine problem. No kad se na koži pojavi oštećenje poput najobičnije ogrebotine ili opekline, bakterije imaju otvoren put do unutrašnjosti i čak u ne tako rijetkim slučajevima mogu uzrokovati i ozbiljnije komplikacije.

Ogrebotine na dječjem igralištu, zanoktice, piercing ili naušnice, opeklina od pegle, upaljeni prištići nakon istiskivanja ili najobičniji upaljeni korijen dlake nakon depilacije vrlo lako mogu postati opsežniji problem ukoliko ih na vrijeme ne tretiramo odgovarajućim antibakterijskim sredstvom. Moderna medicina spoznala je da je za pravilno zacjeljivanje rana uz antibakterijsko sredstvo od izuzetne važnosti i vlaga same rane. Kombinacija ovih dvaju svojstava osigurava ubrzano cijeljenje rane i višestruko smanjuje mogućnost komplikacija uzrokovanih bakterijama.

Počela je era hydro-gelova, a dostupni su i u Hrvatskoj.

tyrosur oglas 210x100-page-001 cr

Manje je poznato da su uobičajeni antiseptici za dezinfekciju rana neselektivni i isušuju kožu, pa uz uništavanje mikroba često oštećuju i zdravu okolnu kožu. Kako bi svaka kućna ljekarna uvijek trebala imati odgovarajuće sredstvo za saniranje malih rana, ogrebotina i opeklina - treba obratiti pažnju da ono ima antibakterijska i hidratizirajuća svojstva. Vlaženje rana osigurava ubrzano cijeljenje jer potiče prirodne mehanizme stvaranja novih stanica kože i zatvaranje oštećenja na koži.

U hrvatskim ljekarnama dostupan je Tyrosur - jedino sredstvo s antibakterijskim i hidratacijskim svojstvom koje ubrzava cijeljenje rana i trebala bi ga imati svaka mala kućna ljekarna.

Tyrosur se izdaje bez recepta i dolazi u dvije varijante – gel i prašak.

Tyrosur gel i prašak jednostavni su i ugodni za upotrebu te omogućavaju sigurno i ubrzano cijeljenje svih tipova malih površinskih rana, zanoktica, upaljenog korijena dlake nakon depilacije ili brijanja, upaljenih prištića, manjih opeklina, upala nastala nakon piercinga ili nošenja naušnica, raščešane rane nakon uboda komaraca, žuljeva i sličnih manjih ozljeda kože.
Gel je izrazito pogodan za korištenje na svim obraslim dijelovima tijela, a posebno na vlasištu jer ne masti kosu.
Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

 

tyrosur oglas 210x100-page-002 cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location