Username *
Password *
Remember Me

Danas se smatra da seboroični dermatitis nastaje zbog, uz povećano lučenje loja i čimbenike koji na to utječu, nadražaja kože djelovanjem različitih mikroorganizama i razradnih produkata loja. Ukoliko je zahvaćeno vlasište, kosa je masna, teška, obješena i bez sjaja i prisutna je perut u obliku ljuskica te je prisutan svrbež, a na tim mjestima može se javiti i crvenilo zbog upalnog procesa uzrokovanog mikroorganizmima koji se hrane prekomjerno izlučenim lojem.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

evans 8244911384347900 cr

U rješavanju problema prekomjernog lučenja loja na vlasištu, koji je popraćen perutima, koriste se posebni šamponi.


FIDIKETOZOL šampon sadrži ketokonazol (derivat imidazola), protugljivičnu djelatnu tvar (antimikotik) koja djeluje na brojne gljivice. Ovaj lijek pripada skupini pod nazivom dermatici, antimikotici dermatici, derivati imidazola i triazola (antimikotik za lokalnu uporabu).
FIDIKETOZOL šampon se koristi za liječenje i sprječavanje peruti i nekih gljivičnih bolesti kože (Pityriasis versicolor i seboroični dermatitis). Ne prelazi kroz kožu u krv, pa ne djeluje na druge organe. Šampon ne smije doći u oči. Ako do toga dođe, oči isperite vodom.

 

 Fidiketozol


Seboroični dermatitis i perut često uzrokuju brže ispadanje kose te je preporuka ovakvo stanje liječiti odgovarajućim šamponom.
Šampon nanesite i utrljajte na oboljeli dio kože, odnosno vlasišta i nakon 3 do 5 minuta dobro ga isperite vodom.
Liječenje morate nastaviti još nekoliko dana nakon nestanka svih znakova bolesti kako biste spriječili ponovno obolijevanje.
Ako znakovi Vaše bolesti ne nestanu u roku od 14 dana tijekom primjene šampona obratite se svom liječniku.
Fidiketozol šampon nemojte koristiti u djece mlađe od 12 godina bez savjeta liječnika.

Preporučena cijena Fidiketozol šampona u ljekarnama je 84,81 kn.

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location