VIKEND maskiranje // umjesto u maškare, idemo pod sloj mekane, guste GLINE

  Vikend je vrijeme za opuštanje, ali i one posebne rituale koji našu kožu čine blistavom i pripremaju je za novi tjedan. Maske su definitivno prvaci tih rituala – donosimo optimalne glinene formule koje će pojačati obrambene mehanizme i očistiti svaki tip kože.

   

  Mnogobrojne poslovne obaveze, stres, sve zahtjevniji i brži tempo života kao i zagađenost životne sredine ostavljaju tragove na našoj koži, zbog čega joj je potrebna njega i dubinsko čišćenje.

  Od davnina se u te svrhe koristila glina jer umiruje i pročišćava kožu, apsorbira višak sebuma i čini kožu nježnom i elastičnom. Glavni elementi gline su: silicij, aluminij, titan, željezo, kalciji, magnezij, natrij i kalij.

   compo argile noire v3

  L’Oréal Paris laboratoriji napravili su moćni spoj 3 gline; Kaolin, Montmorilonit i Rasul u kombinaciji sa specijalnim prirodnim sastojcima, za vašu najčišću, najljepšu i najblistaviju kožu.
  Pure Clay Purify maska sa ekstraktom eukaliptusa, idealna je za masniju i mješovitu kožu jer je pročišćava i matira. Kremasta tekstura maske čisti pore i uklanja višak sebuma čineći kožu pročišćenom i matiranom, bez isušivanja.

   Vichy Masque-ingredienst1

   

  Vichy mineralna maska sadrži dvije vrste bijele gline te zajedno s termalnom mineraliziranom vodom pomaže u čišćenju i odčepljivanju pora masne kože i kože sklone nepravilnostima. Nakon primjene maske koža je smirena, mekana i brašunasta na dodir. Dvije iznimno blagotvorne teksture bijele gline pomažu apsorbirati višak ulja i eliminirati nečistoće.

  Za potpuno djelovanje pročišćavajuće maske od gline zaslužna je i mineralizirana termalna voda Vichy: iznimno je bogata mineralima, uravnotežuje pH vrijednost kože, smanjuje osjećaj neugode, štiti epidermis od vanjskih utjecaja, jača prirodnu obranu kože i ubrzava staničnu obnovu. Dvije vrste bijele gline - Kaolin & Bentonit: pomažu upiti višak nečistoće i sebuma iz kože , dok istovremeno smanjuju izgled pora i zaglađuju površinu kože. Koža je pod prstima meka i elastična. Aloe Vera: Za dubinsku hidrataciju. Ekstratkt Alantonina: dobiven iz korijena biljke gavez koji pomaže umiriti suhu i krhku kožu. Cijena: 2 x 6 ml po cijeni od  23,20 kn, Farmacia.

   caudalie clay detox mask

   

     Caudalie instant detox maska:
  - ružičasta glina - apsorbira višak sebuma, dubinski čisti kožu
  - pulpa grožđa i mljevena kava - antioksidansi, eliminiraju toksine iz kože
  - ekstrakt papaje - ujednačavaju put
  - novi miris - energizirajući koktel 8 esencijalnih ulja
  Cijena: 183 kn, Farmacia