Username *
Password *
Remember Me

Nevenu dižemo spomenik – ne samo da je poznat od davnina kao nezaobilazni suputnik u beauty ritualima, već usporava pojavu znakova starenja na licu, te obnavlja kožu i zapravo je must have u svakoj kućnoj ljekarni-kozmetičkoj torbici. U prevodu s latinskog (Calendula officinalis) njegovo ime znači: nebeski lijepo. Podsjećamo na njegove vrhunske prednosti.

CalendulaMasque Texture cr
Kiehl’sova nova umirujuća hidratantna maska Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque, s ručno branim laticama nevena i aloe verom, osvježava i obnavlja kožu, 28 ml 120 kn, 100 ml 335 kn


1 Latice i ekstrakt nevena dragocjen su izvor polisaharida, saponina i flavonoida, poznatih po umirujućim svojstvima. Zbog protuupalnih svojstava, cvijet nevena zauzima važno mjesto u ayurvedskoj i tradicionalnoj kineskoj medicini, gdje se koristi već stoljećima.

2 Vanjska upotreba masti od nevena i nevenovih krema imaju antibakterijsko, antimikrobno i antioksidansno djelovanje. Obnavlja kožu, sređuje crvenilo i nepravilnosti na koži lica i tijela.

3 Nema kožne bolesti u kojoj neven ne može pomoći, u povijesti su ga rabili za vanjsku ili unutarnju primjenu i to u liječenju akni, bradavica, cista, čireva, ekcema, psorijaze i seboreje, hemoroida, herpes zostera, fistula, impetiga, kožnih upala, ljuštenja kože, masne kože lica, mastitisa, opeklina, osipa, raznih infekcija kože, urtikarije, rana (gnojnih rana), rana koje teško zarastaju, ugriza i uboda insekata itd.

CalendulaMasque Texture cr

Nevenova mast - uljni macerat nevena u podlozi pčeljinjeg voska. Mala od lavande, 68 kn

CalendulaMasque Texture cr
Hidratantna krema za ruke i nokte s esktraktom nevena 14,99 kn, drogerije